ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban hozott döntésről

2016.12.22

Az Országos Atomenergia Hivatal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelme alapján indított, „MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkjának tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban döntést hozott.

Tovább olvasom »

Igazgatási szünet az OAH-nál

2016.12.20

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 23-tól 2017. január 1-ig – biztosítva a zavartalan ügymenetet és feladatellátást – igazgatási szünetet tart a 30/2012. (III. 7.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően.

Tovább olvasom »

Főigazgatói elismerés az OAH három munkatársának

2016.12.20

A sokéves szakmai teljesítményt elismerve Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója dicséretben részesítette Répánszki Rékát, Stefánka Zsoltot és Temes Krisztinát.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Pakson: számos kérdés és vélemény hangzott el

2016.12.15

Az új atomerőművi blokkok telephelyengedély-kérelmére indult hatósági eljárás részeként az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott 2016. december 13-án Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A közel 150 érdeklődő részvételével zajlott rendezvényen a lakosság mellett társadalmi és politikai szervezetek képviselői is megjelentek. Az OAH, valamint az engedélykérelmet benyújtó MVM Paks II. Zrt. képviselői minden kérdésre részletesen válaszoltak.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárás megindításáról

2016.12.09

Az Országos Atomenergia Hivatal - az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére - elindította az atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárást. A 118/2011. Korm. rendelet lehetővé teszi, hogy a jogszabályban előírt feltételek teljesítése esetén a blokk a tervezett üzemidőn túl, az elemzésekben igazolt időtartamig működhessen. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. elvégezte a jogszabályban előírtak szerinti vizsgálatokat és elemzéseket, azok eredményére alapozva engedélyt kért a 4. blokk 2037. december 31-ig történő további üzemeltetésére.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2016.12.08

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 8-án közmeghallgatást tartott, amelynek jegyzőkönyve elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH munkatársa is részt vett az Európai Unió APEX Europa nemzetközi nukleáris védettségi gyakorlatán

2016.12.01

Az Európai Bizottság 2016. november 23-án Karlsruhéban, az Európai Unió Joint Research Centre telephelyén első alkalommal rendezte meg az APEX Europa elnevezésű, a nukleáris és más radioaktív anyagok védettségével kapcsolatos magas szintű gyakorlatát. A magyar küldöttségbe az Országos Atomenergia Hivatal is delegált szakértőt.

Tovább olvasom »

2016. évi Nukleáris biztosítéki konzultáció

2016.12.01

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 28-án harmadik alkalommal rendezett találkozót a nukleáris biztosítéki szakterületen dolgozók számára. A rendezvényen sor került a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség részére nyújtott hazai Biztosítéki Támogató Program 25. évfordulójának ünneplésére is.

Tovább olvasom »

Elérhető a telephelyengedély-kérelem dokumentációja

2016.11.29

Október végén, ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme beérkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az engedélyezési dokumentáció nyilvánosság számára elérhető részeit közzétették.

Tovább olvasom »

Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség

Együttműködési megállapodás az OAH és a NAÜ között

2016.11.25

2016. november 24-én Juan-Carlos Lentijo, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgató-helyettese és Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója együttműködési megállapodást írtak alá a Bécsben.

Tovább olvasom »

Telephelyengedély: várhatóan 2017. első felében dönt a hatóság

2016.11.22

Interjú Fichtinger Gyulával, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával.

Tovább olvasom »

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2016.11.21

2016. november 15-én és 16-án országos törzsvezetési gyakorlatot hajtottak végre az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerben (ONER) közreműködő központi, ágazati, területi és helyi szervek, amelynek előkészítéséért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal volt a felelős. A gyakorlat fő célkitűzése a feltételezett nukleáris baleset bekövetkezése utáni késői fázis (a radioaktív anyagok környezeti kibocsátását követő időszak) során szükséges feladatok begyakorlása volt.

Tovább olvasom »