ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Elkezdődött a NAÜ EPREV „követő” missziója Magyarországon

2022.07.04
EPREV "követő" misszió EPREV

2022. július 3-8. között kerül sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség EPREV „követő” missziójára, amelynek keretében nemzetközi szakértői delegáció vizsgálja felül az előző, 2016-os misszió során, a hazai nukleárisbaleset-elhárítási rendszerrel kapcsolatban tett javaslatok és ajánlások hasznosulását.


Az eredeti tervek szerint 2020 októberében került volna sor a felülvizsgálatra, azonban a járványhelyzet miatt a missziót többször el kellett halasztani. A felkészülés során, az OAH koordinálásával a misszióban érintett szervezetek felülvizsgálták a 2016-ban készített nemzeti önértékelést, valamint összeállították az úgynevezett előzetes információs csomagot, melynek célja, hogy a kapcsolódó jogszabályok, illetve szabályzó dokumentumok, valamint a korábban tett javaslatokra és ajánlásokra hozott intézkedések megvalósulásáról szóló információk bemutatásával segítse a nemzetközi szakértők felkészülését.

A holland, finn, portugál, kanadai, francia és német szakértőkből és NAÜ koordinátorokból álló nyolctagú delegációt az OAH részéről Balczó Béla András kabinetfőnök, a Felső Szintű Munkacsoport elnöke és Rétfalvi Eszter felügyeleti igazgató fogadta a hétfői nyitóértekezleten. A július 3-8. közötti időszakban számos egyeztetésre és megbeszélésre kerül sor a misszión érintett hazai szervezetek és a NAÜ szakértők között, továbbá a szakértők személyesen is ellátogatnak egyes érintett szervezetekhez, engedélyesekhez.

A 2016-os EPREV-misszió zárásaként kiadott közleményt ide kattintva érheti el.Facebook megosztás