ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az OAH továbbra is ellátja hatósági feladatait

2020.03.18
Országos Atomenergia Hivatal  Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal betartva a járványügyi helyzetben (a Kormány és az Operatív Törzs által) meghatározott korlátozó intézkedéseket továbbra is ellátja hatósági feladatait. Az OAH Védekezési Munkabizottságot állított fel, amelynek feladata a munkavállalók védelmének biztosítása, a járványhoz kapcsolódó kormányzati döntések folyamatos nyomon követése, az OAH működésének megszervezése (úgy, hogy a hatósági tevékenység ellátása folyamatosan biztosított legyen).


A Védekezési Munkabizottság javaslatai alapján számos intézkedésről döntött az OAH főigazgatója, így például a közelmúltban hivatalos külföldi kiküldetésen, illetve magán úton résztvevő kollégákat kéthetes otthontartózkodásra kötelezte. A kormánytisztviselők számára biztosította, hogy feladataikat távmunkában lássák el.  Döntött a  fertőtlenítőszerek, kézfertőtlenítők, egyéni védőeszközök beszerzéséről, a munkák átütemezéséről, a komplexebb takarítási munkák megrendeléséről, a szükséges informatikai fejlesztésekről, az ügyeleti munkák átszervezéséről.

Az OAH számára kiemelten fontos a munkatársai egészségének védelme, amelynek érdekében számos lépést tett a hivatal. Emellett arról sem feledkezhetünk meg, hogy járványhelyzetben mindenkinek a személyes felelőssége is a szabályok betartása, a felelős magatartás, amelyet az OAH minden munkavállalójától megkövetel.Facebook megosztás