ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Joint Convention 6. nemzeti jelentés az OAH honlapján

2018.02.27

Elérhető a kiégett fűtőelemek kezelésének biztonságáról és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról szóló közös egyezmény (Joint Convention) keretében készült hatodik nemzeti jelentés.


A kiégett fűtőelemek kezelésének biztonságáról és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról szóló közös egyezmény részes országai háromévenként felülvizsgálati értekezletet tartanak, amelyen beszámolnak az előző értekezlet óta eltelt időben történt változásokról, illetve a radioaktív hulladék kezelés hazai gyakorlatáról. A részes országok a felülvizsgálati értekezletet megelőzően nemzeti jelentést nyújtanak be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Joint Convention titkárságának. A hatodik felülvizsgálati folyamat keretében, a nemzeti jelentéseket 2017. október 23-ig kellett benyújtani, ezt követően a részes országok kérdéseket intézhetnek egymáshoz. A jelentés benyújtása utáni fejleményeket a felülvizsgálati értekezleten előadás keretében ismertetik. A hatodik felülvizsgálati értekezletre 2018. május 21 és június 1. között kerül sor Bécsben.

A 6. nemzeti jelentést ide kattintva érheti el.

Az egyes országok nemzeti jelentései (így hazánké is) elérhetők a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség weboldalán.Facebook megosztás