ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

“Ez a rendezvény lehetőséget biztosít a bizalom építésére és megerősítésére”

2013.11.21
Georg Oberreiter Georg Oberreiter

Befejeződött az osztrák-magyar kétoldalú találkozó, ahol villáminterjút készítettünk Georg Oberreiterrel, az osztrák delegáció vezetőjével.


Minden évben sor kerül Magyarország és Ausztria kétoldalú találkozójára. Idén az osztrák delegáció közel húsz tagot számlált, ami jól mutatja nyugati szomszédunk fokozott érdeklődését...

A nukleáris kérdéseket nem csak a hatóságok, hanem az állampolgárok is rendkívül fontosnak tartják Ausztriában. A delegáció összetétele egyrészt ezt is jól mutatta, másrészt Ausztria tartományi struktúráját tükrözte.

Magyarország új atomerőművi blokk(ok) építését tervezi, illetve a Paksi Atomerőmű blokkjainak üzemidő-hosszabbítása már folyamatban van. Hazánk számára nagy kihívást jelentenek ezek a feladatok. Mit tud erről az osztrák lakosság és mit jelent ez számukra?

Ausztria nem pártolja a nukleáris energia-felhasználást.Ebben általános az egyetértés, továbbá a nukleáris kérdések rendkívül érzékeny témát jelentenek számunkra. Kormányunk tiszteletben tartja az ország energiamixéről szóló magyar döntéseket. Ugyanakkor, a rendelkezésre álló összes információhoz  szeretnénk hozzájutni, továbbá ragaszkodunk a legmagasabb szintű biztonsághoz.

Véleménye szerint mi a legfontosabb eredménye az idei ülésnek?

A budapesti találkozó már a 19. volt a sorban. Úgy gondolom, rendkívül fontos, hogy ez a rendezvény lehetőséget biztosít a bizalom építésére és megerősítésére.Facebook megosztás