ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Sikeres külső audit

2022.07.05
MSZT MSZT

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. június 30-án megkapta a Magyar Szabványügyi Testület döntését, mely szerint az OAH minőségirányítási rendszere a 2022. május 16-án megtartott éves felülvizsgálat alapján továbbra is megfelel az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány előírásainak.


A Magyar Szabványügyi Testület auditorai okiratmegújító audit keretében 2021-ben vizsgálták az OAH irányítási rendszerét. A megújító auditok közötti években két felügyeleti audit esedékes a kiadott tanúsítványnak való megfelelőség validálására, az elsőre 2022. május 16-án került sor. Az auditorok által végrehajtott ellenőrzés mintavételen alapult. Az ellenőrzés során vizsgálták az irányítási rendszerre vonatkozó követelmények teljesülését, ennek keretében az OAH nukleárisbaleset-elhárítási felkészülésének folyamatát, a Reaktorlétesítmény Felügyeleti Főosztály, a Tárolólétesítmény Felügyeleti Főosztály, a Berendezés Felügyeleti Főosztály, valamint a jogi, az informatikai és a humánpolitikai szakterületek egyes folyamatainak megfelelőségét.

Az auditorok sikeresnek minősítették a felügyeleti eljárást, eltérést nem állapítottak meg, néhány fejlesztési javaslat átadásával zárták az auditot.Facebook megosztás