ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Bécsben tárgyalt a NAÜ-vel az OAH főigazgatója

2018.03.01

Magyar delegáció tagjaként Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója Bécsben folytatott egyeztetést a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezető tisztviselőivel az új atomerőművi blokkok építéséhez kapcsolódó Előzetes Biztonsági Jelentés értékeléséről.


Az Országos Atomenergia Hivatal elkötelezett aziránt, hogy a hazai nukleáris terület mindenben megfeleljen a nemzetközi elvárásoknak, érvényesüljenek a jó gyakorlatok, ezáltal hazánk példaértékű tagja legyen a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tagállamainak.

Hazánkban rendszeresek a NAÜ missziói, amelyek során nemzetközi szakértői testületek vizsgálják, hogy a különböző nukleáris vonatkozású területekhez kapcsolódó magyar szabályozás, a hatósági rendszer, valamint annak működése megfelel-e a nemzetközi követelményeknek és ajánlásoknak. Magyarország elkötelezett, hogy a missziók által tett javaslatok és ajánlások mentén fejlessze belső szabályozását és hatósági rendszerét.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tisztviselői megerősítették, hogy a jövőben is készek szakértelemmel támogatni Magyarországot, ennek megfelelően a NAÜ – az OAH felkérésére – nemzetközi szakértői munkacsoportot hoz majd létre, hogy megvizsgálja és értékelje a paksi 5. és 6. blokkok Előzetes Biztonsági Jelentését, ezzel biztosítva, hogy a létesítés során a legmagasabb szintű nemzetközi elvárások és szaktudás is érvényesüljön.Facebook megosztás