ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az OAH négy munkatársa kapott elismerést március 15. alkalmából

2017.03.14

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából az Országos Atomenergia Hivatal négy munkatársa kapott elismerést. Babics Péter Pál Gyimesi Zoltán-díjban részesült, Pázmándi Zoltán a Magyar Bronz Érdemkeresztet vehette át, míg Nagy Hedvig Éva és Szirmai Sándor Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott munkájának elismeréseként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.


Babics Péter Pál 1991 óta dolgozik az Országos Atomenergia Hivatalnál nukleáris biztonsági felügyelőként. Az OAH-ban végzett hatósági felügyeletei munka minden részére kiterjed tevékenysége. Kiemelt szakterülete az atomerőművekre vonatkozó műszaki szabályozáson belül a részletes műszaki követelményeket tartalmazó nemzeti szabványok körének bővítése (ASME), melyben nemzetközileg elismert szaktekintély. Lelkiismeretesen látja el munkáját, megbízható, szakmai munkája elismerésre méltó. Munkája mellett tevékenyen részt vesz az OAH új szakemberek képzési programjában is. Ez a kitüntetés méltón ismeri el a nukleáris iparban nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményét.

Nagy Hedvig Éva 2012 óta az Országos Atomenergia Hivatal Fizikai Védelmi és Nukleáris Biztosítéki Osztályának munkatársa. Elsődleges feladata a hazai nukleáris biztosítéki rendszerrel és nukleáris non-proliferációval kapcsolatos engedélyezési és ellenőrzési tevékenység ellátása, de munkavégzésében mutatott nagyfokú rugalmassága és az új ismeretek gyors elsajátítására való képessége miatt a hivatal más feladataiba is sikeresen bekapcsolódott és számos, nemzetközileg is elismert feladat sikeres végrehajtásában vállalt meghatározó részt. Példaként említhető többek között a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség számára hazánk által nyújtott Támogató Program keretében az Iránban is feladatokat ellátó nukleáris biztosítéki ellenőrök képzése, vagy a hazai nukleáris létesítmények biztosítéki szempontú értékelésére kidolgozott új teljesítményértékelési rendszer kialakítása, melyet számos nemzetközi szakmai fórumon is elismeréssel fogadtak. Kiváló szakmai munkája mellett emberi tulajdonságai miatt is elismerésnek örvend munkatársai körében.

Fotó: Pongrátz Anita

Pázmándi Zoltán 1993-ban került az Országos Atomenergia Hivatalhoz, ahol tapasztalatát és szakképesítését kiválóan kamatoztatva hamarosan meghatározó szerephez jutott a hatósági gépészeti engedélyezési és ellenőrzési tevékenységben. Jelentős érdemeket szerzett a ma is hatályban lévő, a nemzetközi elvárásokat teljes mértékben kielégítő hazai szabályozási rendszer kialakításában. Munkaköri feladatait több évtizede kiemelkedő színvonalon látja el, munkáját példaértékű lelkiismeretességgel, megbízhatósággal, értékelvűséggel végzi.

Fotó: Pongrátz Anita

Szirmai Sándor 1997 óta dolgozik az Országos Atomenergia Hivatalnál nukleáris biztonsági felügyelőként. Szakterülete a hatósági értékelés, amelynek a nukleáris létesítmények felé történő visszacsatolásával a feltárt hibák a jövőben elkerülhetővé válnak. Az engedélyesek eseti jelentéseinek kivizsgálásaiban jelentős szerepet vállal, tevékenységével hozzájárul a Paksi Atomerőmű nemzetközi összehasonlításban is kiváló nukleáris biztonsági színvonalának fenntartásában és emelésében. Munkája mellett tevékenyen részt vesz az OAH új szakembereinek képzési programjában, a fiatal kollégák mentorálásával is hozzájárul a hatóság színvonalas munkájához. Feladatait magas színvonalon látja el, munkáját lelkiismeretesség, megbízhatóság, értékelvűség jellemzi. Két évtizedes munkájával jelentősen hozzájárult a kimagasló szakmai szintű hatósági munkához.

Fotó: Pongrátz Anita


Gratulálunk az elismerésekhez!Facebook megosztás