ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Új, illetve felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.09.28

Egy új és két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Kutatóreaktorok rendszeres jelentései”, valamint a „Kutatóreaktorok eseti jelentései” című útmutató felülvizsgált változata, továbbá a „Hamisított és csalárd termékek kezelése” című új útmutató.


A korábban már kiadott „Kutatóreaktorok rendszeres jelentései” című útmutató jogszabályi követelmények változása miatti felülvizsgálata lezajlott. Az útmutató célja az, hogy ajánlásokat adva a kutatóreaktorok rendszeres jelentéseivel kapcsolatosan egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos jogszabályokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

A „Kutatóreaktorok eseti jelentései” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a bejelentési kötelezettség teljesítésének módjára, és egyértelművé tegye az ezzel kapcsolatos hatósági elvárásokat.

A „Hamisított és csalárd termékek kezelése” című új útmutató a hamisított és csalárd termékekre mint speciális nemmegfelelőségekre vonatkozó hatósági iránymutatásokat tartalmazza, elősegítve az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.Facebook megosztás