ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Marokkói hatóság vezetőinek látogatása az OAH-ban

2019.02.07
Marokkói delegáció Marokkói delegáció

2019. február 4-től 6-ig Magyarországra látogatott a marokkói nukleáris hatóság delegációja, Khammar Mrabit, a szervezet főigazgatója vezetésével. A háromnapos program keretében számos előadást tartottak a magyar szakemberek: bemutatták az OAH tevékenységét, a hazai nukleáris területet, a radioaktív hulladék kezelésének magyarországi tapasztalatait, valamint a nukleáris biztonságra vonatkozó szabályozást, különös tekintettel a kutatóreaktorokra. Emellett áttekintést kaptak a sugárvédelem szabályozásáról.


Az eredetileg tervezett programon felül külön kérésre az OAH szakemberei ismertették a hivatal tudásmenedzsment programját, kommunikációs tevékenységét, külön részletezve a stratégiát és tervezést, valamint a közmeghallgatások szervezését.

A delegáció meglátogatta a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolót, ahol általános tájékoztatást kaptak a létesítmény működéséről és aktuális projektjeiről. A program keretében a marokkói szakemberek részt vettek a Budapesti Kutatóreaktor ellenőrzésén.Facebook megosztás