ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Négynapos képzésen vettek részt az NFM és az MVM Paks II. munkatársai az OAH-nál

2014.09.22

Az Országos Atomenergia Hivatalnál szeptember 15-18 között megtartott tanfolyamon elsősorban a nukleáris biztosítéki rendszerrel és a nukleáris védettség területével ismerkedtek meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. munkatársai, valamint látogatást tettek az OAH Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központjában (CERTA).


A nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének hazai engedélyezéséről, nemzetközi szállításának követelményeiről, valamint az EURATOM szerződésről kaptak részletes információkat a résztvevők. Emellett az OAH Nukleáris Védettségi, Non-proliferációs és Veszélyhelyzet-kezelési Főosztályának munkatársai előadást tartottak a hazai biztosítéki rendszerről, a nukleáris anyagok helyi és központi nyilvántartási rendszeréről is. A legtöbb kérdés az új blokkokkal kapcsolatos hatósági kihívásokhoz kapcsolódott.

A képzés anyagát speciálisan az engedélyes és a minisztérium szakemberei részére állították össze. Az OAH számára azért fontos, hogy más szervezetek szakértőinek tartson képzést, hogy ezzel is hozzájáruljon a hazai biztosítéki és védettségi kultúra fejlesztéséhez.Facebook megosztás