ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2017.12.04

Az OAH 2014. óta évente tart biztosítéki konzultációt a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével. Az idei találkozóra 2017. november 28-án került sor az OAH székházában.


A szakmai program során az OAH nukleáris biztosítékokkal foglalkozó szakemberei bemutatták a nukleáris anyagok nyilvántartásának védettségi szempontú értékelését, valamint ezzel összefüggésben a 2017. évi IPPAS-misszió (bővebben itt olvashat róla) tapasztalatait, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség hosszú távú kutatási-fejlesztési tervét, a 2017. évi biztosítéki aktualitásokat. Ismertették a 2018. évi terveket, valamint felhívták a figyelmet a NAÜ soron következő, 2018. november 5-9. között megrendezésre kerülő, az OAH támogatásával megvalósuló Biztosítéki Szimpóziumára is.

A hivatal munkatársainak előadásai mellett a Paksi Atomerőmű Zrt. biztosítéki rendszerének bemutatására is sor került az erőmű biztosítéki felügyelőjének tolmácsolásában, így a résztvevők a hatósági oldal mellett a létesítményi oldal feladatairól és kihívásairól is tájékoztatást kaptak.Facebook megosztás