ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Ázsiai regionális kommunikációs képzés – magyar előadás a stratégiáról és a tervezésről

2015.09.18

Az Ázsiai Nukleáris Biztonsági Hálózat kezdeményezésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében 2015. szeptember 7-11. között Malajziában került sor az ázsiai regionális kommunikációs képzésre, amelynek témája a kommunikációs stratégia kialakítása és a kommunikáció tervezése volt. A szakmai rendezvényen a NAÜ szakértője, valamint az Amerikai Egyesült Államok nukleáris hatóságának kommunikációs igazgatója mellett az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse is előadást tartott.


A NAÜ részéről Jean-René Jubin koordinálta az egyhetes tanfolyamot, valamint előadást is tartott, amelyben részletesen ismertette a NAÜ útmutatóinak kommunikációra vonatkozó részeit. A nemzetközi szervezet felkérésére Körmendi Gábor, az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse a kommunikációra vonatkozó magyarországi szabályozáson kívül a közbizalom kérdéseiről, valamint a kommunikációs stratégiáról és a kommunikáció tervezéséről tartott előadást. Eliot Brenner, az Amerikai Egyesült Államok nukleáris szabályozó hatóságának (US NRC) kommunikációs igazgatója áttekintést adott az amerikai szervezet működéséről, a kommunikáció tervezéséhez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatokról, valamint az érdekelt felekkel való kommunikációról.Az elméleti és gyakorlati tapasztalatokat feldolgozó képzésen konkrét feladatokat is meg kellett oldania a résztvevőknek: néhány éves hatóság számára kellett meghatározott feltételek mentén kommunikációs stratégiát alkotni, adott hatósági tevékenységhez kapcsolódó kommunikációs tervet készíteni.

Ezek a feladatok azért voltak különösen hasznosak a résztvevők (Banglades, Vietnám, Fülöp-szigetek, Japán, Indonézia, Malajzia, Kazahsztán, Thaiföld) számára, mert több ország az első atomerőművének építését tervezi, illetve éppen folyamatban van a hatósági kommunikáció felépítése, átalakítása.Facebook megosztás