ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Megfelelően halad a Célzott Biztonsági Felülvizsgálatban meghatározott feladatok végrehajtása

2014.08.14

A Fukushima Daiichi atomerőműben 2011 márciusában történt balesetet követően az MVM Paksi Atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálatot hajtott végre annak érdekében, hogy a tapasztalatok hasznosításával még biztonságosabbá tegye működését. A felülvizsgálat alapján meghatározott intézkedéseket az Országos Atomenergia Hivatal jóváhagyása és felügyelete mellett az atomerőmű 2018 végéig hajtja végre. A feladatok teljesítése időarányosan halad, több feladatot már határidő előtt teljesítettek az erőmű szakemberei.


Az OAH nukleáris biztonsági felügyelői egyrészt ellenőrzik a konkrét feladatok végrehajtását (eseti jelleggel), másrészt a hivatal évente célellenőrzést tart, amely lehetőséget biztosít a megvalósított lépések átfogó vizsgálatára.

A hatósági ellenőrzések mellett az OAH előírta az atomerőmű számára, hogy félévente státuszjelentésben adjon számot az előrehaladásról. A 2014. első féléves státuszjelentés augusztus elején érkezett a hivatalhoz. A közel kétszáz oldalas dokumentum értékelését követően a hatóság felügyelői megállapították, hogy az előírt határidők betartásával történik az intézkedések megvalósítása.Facebook megosztás