ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Sikeresen vizsgázott az OAH Minőségirányítási Rendszere

2015.03.26

Sikeres auditot követően további három évig érvényes az Országos Atomenergia Hivatal ISO 9001:2009-es szabvány szerint működtetett minőségirányítási rendszerének tanúsítási okirata. Az OAH munkatársai több hónapig készültek az átvilágításra, felülvizsgálva, aktualizálva a szervezet összes eljárását, folyamatát és minőségügyi dokumentumát.


Az Országos Atomenergia Hivatal 2002-ben alakította ki Minőségirányítási Rendszerét (MIR), amely a Magyar Szabványügyi Testület tanúsítványa szerint megfelel az ISO MSZ EN 9001-es szabvány követelményeinek. A szigorú szabályok értelmében minden évben belső és külső felülvizsgálatra, háromévente pedig úgynevezett okirat megújító eljárásra kerül sor a hivatalban.

A MIR tanúsítása által az OAH a lakosság, az ügyfelei, illetve a hazai és nemzetközi szervezetek számára is bizonyítja, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a legszigorúbb minőségirányítási követelményeknek is megfelel.

Az okirat megújító eljárást a Magyar Szabványügyi Testület 2015 márciusában végezte el. Silye Judit, az OAH minőségirányítási vezetője elmondta: az előkészítés során az összes szervezeti egység működését és iratkezelését felülvizsgálták, valamint szükség szerint aktualizálták az OAH fő folyamatait szabályozó és támogató minőségügyi dokumentumokat. „A Szabványügyi Testület előzetesen megkapta azt a jelentést, amelyben a belső felülvizsgálat eredményeit, valamint a tavaly meghatározott fejlesztési javaslatok megvalósítását összegeztük.” – tette hozzá Silye Judit.

Kapuvári István, a Magyar Szabványügyi Testület főosztályvezető-helyettese a tanúsítási okirat átadásakor kiemelte, hogy a hivatal munkatársai számára nagy leterheltséget jelentő feladatok elvégzése mellett is jól működik az OAH minőségirányítási rendszere, és megfelel a szabvány követelményeinek.

A tanúsítási okirat a 2016-ban, majd 2017-ben kiállítandó fenntartási határozattal együtt 3 évig érvényes.Facebook megosztás