ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 2-es blokkjának éves karbantartása

2015.09.03

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 2. blokk esedékes karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberei az újraindítást követően ismét névleges teljesítményre hozták a blokkot. A 2015. augusztus 8-án elkezdett, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött, tervszerű, ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket elvégezték.


A Célzott Biztonsági Felülvizsgálat alapján elrendelt biztonságnövelő intézkedések közül három a főjavítás során megvalósult.

Az engedélyes a főjavítás befejezésekor benyújtotta a blokk visszaindítása iránti engedélykérelmét. A kérelem felülvizsgálata, valamint a hatósági felügyelet eredményeinek és a jogszabályi követelmények teljesítésének értékelése után az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt kiadta.

A blokk karbantartási, főjavítási és indítási műveleteit az Országos Atomenergia Hivatal helyszíni, valamint on-line ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte. A hatósági ellenőrzés kiterjedt a karbantartási és főjavítási tervek végrehajtására, a berendezések ellenőrzésére, a próbák végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozására.Facebook megosztás