ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Intenzív képzésen az OAH új munkatársai

2015.06.29

Jelentős kihívás, egyben a jövőbe való befektetés az Országos Atomenergia Hivatal számára, hogy felkészülésként a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására a hivatal mintegy 30 új kollégát vett fel 2015. első negyedévében, akiknek a képzését a hivatal intenzív program keretében meg is kezdte. Az oktatást követően szigorú vizsgakövetelményeknek kell eleget tenni a leendő munkatársaknak.


A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására tervezett új blokkok miatt az OAH felhatalmazást kapott a kormánytól 76 új munkatárs felvételére. Ebből tavaszig 30 főt vett fel a hivatal – többségüket felügyelői munkakörbe –, a további munkatársak felvétele folyamatban van. Az új belépők számára a hivatal intenzív képzési programot indított, amelynek keretében a munkatársak felkészülnek a hatósági munkára, beadványok értékelésére, valamint engedélyezési, ellenőrzési és felülvizsgálati tevékenységek elvégzésére.

A képzési program végrehajtásában az OAH munkatársain kívül a műszaki támogató szervezetek képviselői, valamint az erőmű munkatársai is részt vesznek. A program keretében először általános munkahelyi ismereteket kaptak az új belépők, majd az Atomerőmű munkatársai tartottak számukra mintegy 9 héten keresztül bevezető kurzust az erőmű technológiájáról. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete egyhetes alapozó nukleáris technikai és technológiai alapképzést tartott, majd a hivatal szakmai területeiről kaptak mintegy kéthetes elméleti képzést az új belépők.

A képzés során az OAH a korszerű e-learning rendszert alkalmazza, amely egyrészt a képzési anyagok adatbázis-szerű összerendezésében, másrészt pedig az egyes képzési modulok lezárásaként a vizsgák lebonyolításában, azok gyors kiértékelésében nyújt kiemelkedő segítséget. Az oktatás lezárását követően szigorú vizsgakövetelményeknek kell eleget tenni az idén felvett munkatársaknak.

A képzéseken nyújtott eddigi eredmények alapján az új munkatársak a tervezettnek megfelelően haladnak tanulmányaikkal.Facebook megosztás