ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Nemzetközi megfigyelők a ConvEx-3 gyakorlaton

2017.06.23

A 2017. június 21-22-én tartott ConvEx-3 elnevezésű nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat során számos szakmai programon vettek részt a környező országokból, valamint a nemzetközi szervezektől érkező megfigyelők: többek között ellátogattak Paksra, ahol az atomerőmű veszélyhelyzeti központja mellett megtekintették a legkülönbözőbb technológiai képességeket.


A gyakorlat első napján az OAH Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központját, valamint a Paksi Atomerőmű Balesetelhárítási Szervezetét látogatták meg a vendégek. Ezt követően egy külön program keretében bemutatták a delegációnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mobil laborját és sugárfelderítő egységét. A látogatók ezen kívül megtekintették még az Országos Mentőszolgálat speciális mobil egységét, amely többek között sugárszennyezett sérültek ellátására, életmentő beavatkozásokra is alkalmas, valamint az atomerőmű sugárárnyékolt speciális járművet és sugárszennyezettség-mentesítő mobil egységét, amely a beavatkozó személyzet ellátására is alkalmas.
A fentieken túl a Magyar Honvédség adott bemutatóval egybekötött tájékoztatót egy különleges katonai felderítő járművéről.

Június 22-én a Belügyminisztérium épületében található Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központot és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon működő Nukleárisbaleset-elhárítási Védekezési Munkabizottság, valamint a Nukleáris Baleseti Információs és Értékelő Központ munkáját tekinthették meg a szakértők.Facebook megosztás