ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

2015.08.26
Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország Köztársasági Elnöke az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársát részesítette állami kitüntetésben. Munkája elismeréseként Kakasy Olivérnek Magyar Arany Érdemkeresztet, Fehér Ákosnak Magyar Ezüst Érdemkeresztet adományozott, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között adott át augusztus 26-án.


Fehér Ákos több mint 15 éve végez nélkülözhetetlen tevékenységet a nukleáris energia biztonságos és békés célú magyarországi alkalmazásának hatósági felügyeletét támogató informatikai háttér megteremtésében és folyamatos fejlesztésében, többek között a veszélyhelyzet-kezelés területén és a programozható rendszerek védelmi követelményeinek kidolgozásában. Aktív szerepet játszik a hazai sugárvédelem vezetőségének szakmai életében is. Munkaköri feladatait az egyre újabb kihívásokra rugalmasan reagálva, magas színvonalon látja el.

Kakasy Olivér az Országos Atomenergia Hivatal Paksi Kirendeltségének vezetőjeként – napi kapcsolatot tartva az üzemeltetőkkel és a szakhatóságokkal – több mint 17 éve vállal közvetlen szerepet a Paksi Atomerőmű és a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója nemzetközi összehasonlításban is kiváló nukleáris biztonsági színvonalának fenntartásában és emelésében. Lelkiismeretes, példaértékű vezetői és szakmai tevékenységével jelentős mértékében hozzájárult az atomenergia hazai alkalmazásának biztonságosságához és a nukleáris biztonság fejlesztéséhez.

Gratulálunk az elismeréshez!Facebook megosztás