ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Nukleáris veszélyhelyzeti kommunikációs tanfolyam Jakartában magyar szakmai támogatással

2017.10.24

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség felkérésére az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse, valamint a maláj nukleáris hatóság stratégiai és kommunikációs vezetője nukleáris veszélyhelyzeti kommunikációs tanfolyamot tartott Jakartában, különböző területekről és szervezetektől érkező indonéz szakemberek számára (nukleáris hatóság, katasztrófavédelem, rendőrség, terrorelhárítás, katonaság).


Az október 16-tól 19-ig tartó rendezvényen olyan témákat dolgoztak fel, mint a veszélyhelyzet-érzékelés, a médiakapcsolatok nukleáris és radiológiai veszélyhelyzetben, az ekkor ellátandó számos kommunikációs feladat, a kommunikációs csatornák és eszközök használata, a célcsoportok meghatározása, valamint a korábbi események kommunikációs tapasztalatai.

A tanfolyamon - hasznosítva az elméleti előadások anyagait - három gyakorlati feladatot hajtottak végre a résztvevők, kisebb radiológiai veszélyhelyzeteket alapul véve. Az utolsó nap egy feltételezett atomerőművi balesethez kapcsolódó kommunikációs gyakorlatra került sor.Facebook megosztás