ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.06.15

2024. június 15-én, 09:00 és 17:15 között az MVM Paksi Atomerőmű blokkjai összesen 425 MW, menetrend szerinti leterhelésben vettek részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Regionális nukleáris védettségi munkacsoportülés magyar szakértők részvételével

2024.06.13

Munkacsoporülés Munkacsoporülés

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az Országos Atomenergia Hivatal és az Energiatudományi Kutatóintézet szakértőinek részvételével Integrált Nukleáris Védettségi Fenntarthatósági Tervvel kapcsolatos regionális ülést tartott Montenegróban, 2024. június 3-7 között. Az ülés célja az volt, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak az egyes tagállamok nukleáris védettségi rendszereit komplexen felmérő és értékelő Terv közelmúltban történt átalakításáról, annak módosult céljairól és ezzel összefüggésben a tagállamok támogatási lehetőségeiről a nukleáris védettségi hatósági rendszer fejlesztése érdekében.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.06.11

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU), Elektrotechnikai és szellőztető berendezések raktára (2.6) épület építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására irányuló és az azzal kapcsolatos beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű blokkjain

2024.06.08

2024. június 8-án, 09:00 és 15:45 óra között az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkja 125 MW, 3. és 4. blokkja 50-50 MW menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.06.07

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paks II. Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Mechanikai és termikus összeszerelési munkálatok komplexuma (UXB), Adminisztrációs és kiszolgáló épület (4.4) építési engedély iránti kérelem ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »


Események

2024.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Pécsett

2023.12.12
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Debrecenben

2023.09.25
67. NAÜ közgyűlés Bécsben

2023.07.03
Közmeghallgatás Budapesti Kutatóreaktor

Eseménynaptár

Társadalmi egyeztetés

Megtekintés

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés