ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2019.11.15

NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

2019. november 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A 14 fős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.

Tovább olvasom »

Új útmutatók az OAH honlapján

2019.11.12

Útmutatók Útmutatók

Új útmutatók kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A bővített és átfogó fokozatú, valamint a sugárvédelmi szakértői kiegészítő képzéseken és továbbképzéseken oktatandó témaköröket tartalmazó útmutatók a képzésszervezők és oktatók részére nyújt segítséget a sugárvédelmi képzések ismeretanyagának és tematikájának összeállításában.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2019.11.12

Útmutató Útmutató

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A „Jegyzet alapfokozatú sugárvédelmi képzésekhez” című útmutató célja, hogy az alapfokozatú sugárvédelmi képzéseken és továbbképzéseken résztvevő hallgatók számára összegyűjtse azokat az alapszintű sugárvédelmi ismereteket, amelyek az Országos Atomenergia Hivatal honlapján közzétett központi vizsgakérdések megválaszolásához elengedhetetlenek.

Tovább olvasom »

Irányítástechnikai rendszerekhez kapcsolódó workshop az OAH-ban

2019.11.11

Workshop Workshop

A nukleáris létesítményeknél és a radioaktív hulladéktárolóknál alapvetően fontos, hogy a programozható irányítástechnikai rendszerek megbízhatóan működjenek, illetve a fejlesztésük szigorú szabályok és ellenőrzések mentén történjen. A november 7-8. között megtartott workshopon az Országos Atomenergia Hivatal munkatársain kívül a hazai létesítmények és Paks II Zrt. képviselői is részt vettek. Közel tíz előadásra került sor ebben a témában, amelyek után szakmai eszmecserére is lehetőség nyílt.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó az OAH-ban

2019.11.04

Kétoldalú találkozó Kétoldalú találkozó

2019. október 28-29-én az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az évente megrendezett osztrák-magyar kétoldalú találkozónak. A számos osztrák és magyar szakértő részvételével lezajlott megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. A témák között szerepeltek az elmúlt évi jogszabályváltozások, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos fejlemények, az új blokkok engedélyezésének és építésének jelenlegi állása, a veszélyhelyzet-kezelés, a sugárvédelem, a radioaktívhulladék-kezelés, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésére vonatkozó uniós tematikus felülvizsgálat, valamint a 2018-as magyar IRRS-követőmisszió, illetve a szintén tavalyi osztrák IRRS-misszió eredményei.

Tovább olvasom »

Események

2019.11.21
"Atomenergiáról - mindenkinek" Szegeden

2019.09.24
OECD NEA kockázati kommunikációs workshop

2019.09.16
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 63. közgyűlése

2019.05.30
"Atomenergiáról - mindenkinek" Veszprémben

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés