ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.05.31

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges talajvíz szintje feletti talajkiemelés kiterjesztése a 6. blokk területére építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartására irányuló és az azzal kapcsolatos beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések az atomerőmű 2. és 4. blokkjain

2023.05.27

2023. május 28-án 11:00-16:00 között a rendszerirányító (MAVIR) kérésére a Paksi Atomerőmű 2. és 4. blokkja tercier szabályozásban vesz részt, összesen 170 MW-tal terhelik le a blokkokat, így a fenti időszakban az atomerőmű csökkentett teljesítményen üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2023.05.27

2023. május 28-án reggel megkezdik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréjét. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések az atomerőmű 1.,2. és 4. blokkjain

2023.05.26

2023. május 27-én 11:45-16:00 között a rendszerirányító (MAVIR) kérésére a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 4. blokkja tercier szabályozásban vesz részt, összesen 280 MW-tal terhelik le a blokkokat, így a fenti időszakban az atomerőmű csökkentett teljesítményen üzemel. A tevékenységeknek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Vezetői találkozó Vezetői találkozó

Lezajlott a 2023. évi MVM PA Zrt. – OAH vezetői találkozó

2023.05.26

2023. május 25-én az Országos Atomenergia Hivatalban találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az OAH vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön. Az engedélyes és a hatóság vezetése áttekintette azokat az ügyeket, amelyek mindkét fél számára kiemelt fontosságúak a nukleáris biztonság területén.

Tovább olvasom »

NAÜ ellenőrök képzése NAÜ ellenőrök képzése

NAÜ ellenőrök képzése Magyarországon

2023.05.23

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2023. május 15-19. között Magyarországon került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti képzésére a hazai támogatóprogram keretében. A Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti ellenőrzés annak megerősítésére irányul, hogy az adott országban nem folyik nukleáris tevékenység olyan létesítményben, amelyet nem jelentettek be a NAÜ-nek, illetve bejelentett létesítmény nem végez nem bejelentett tevékenységet.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH felügyelői munkakörbe

2023.05.23

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2023. június 30.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések az atomerőmű 1-2. blokkjain

2023.05.20

2023. május 20-án 13:00-16:50 között a rendszerirányító (MAVIR) kérésére a Paksi Atomerőmű 1. és 2. blokkja tercier szabályozásban vett részt, összesen 250 MW-tal terhelték le a blokkokat, így a fenti időszakban az atomerőmű csökkentett teljesítményen üzemelt. Azóta a blokkokat felterhelték névleges teljesítményre. 2023. május 21-én 09:30-18:00 között a Paksi Atomerőmű 1. és 2. blokkjai újból tercier szabályozásban vesznek részt, a blokkokat várhatóan 175 MW-tal terhelik majd le.. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Reagálás Reagálás

Az OAH reagálása a félrevezető hírekre: a sugárzási szint normális Magyarországon és a környező országokban is

2023.05.20

A hírekben és a közösségi médiában számos félrevezető hír jelent meg egy ukrajnai robbanásról. Ezzel kapcsolatban fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a sugárzási szint sem hazánkban, sem pedig a környező országokban nem emelkedett meg, a mért háttérsugárzási értékek normálisak, nem alakult ki semmilyen radioaktív felhő Ukrajnában. A sugárzási adatok bárki számára online elérhetők. Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan követi, és nukleáris biztonsági szempontok alapján értékeli az ukrán, valamint a nemzetközi eseményeket, és tájékoztatja a hazai lakosságot.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH számviteli referens álláshelyre

2023.05.19

A számviteli referens feladata lesz többek között a főkönyvi könyvelés és az analitikák egyeztetése. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő 2023. június 8.

Tovább olvasom »

30. évforduló 30. évforduló

Az OAH gratulált a Szlovák Nukleáris Hatóság fennállásának 30. évfordulójához

2023.05.19

Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke rövid videóüzenetben köszöntötte a Szlovák Nukleáris Hatóságot és elnökét, Marta Žiakovát, kiemelve a két hatóság közötti különlegesen jó kapcsolatot “szomszédokként, azonos atomerőmű-típust üzemeltető országokként és történelmi partnerekként”.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Miskolcon Atomenergiáról - mindenkinek Miskolcon

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Miskolcon

2023.05.11

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Miskolc. A rendezvény helyszíne a Miskolci Egyetem (3515 Miskolc, Egyetemváros) főépületének Üveg előcsarnoka és Díszaulája, időpontja 2023. június 6. (kedd), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »