ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Bolgár szakértők látogatása az OAH-ban

2015.02.03

A Bolgár Atomenergia Ügynökség négyfős küldöttsége Krasimira Ivanova vezetésével egyhetes tanulmányúton vett részt hazánkban 2015 januárjában, amelyre a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által támogatott tudományos látogatás keretében került sor. Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársai a szakmai program részeként átfogó képet adtak a hazai nukleárisbaleset-elhárítással kapcsolatos képzések és gyakorlatok szervezéséről, lebonyolításáról és értékeléséről.

Tovább olvasom »

Az OAH honlapján a Paksi Atomerőmű legfontosabb mutatói

2015.01.27

Az Országos Atomenergia Hivatal elérhetővé tette honlapján a Paksi Atomerőmű működésének legfontosabb mutatóit, valamint az erőmű környezetében lévő mérőállomások által szolgáltatott, valós idejű sugárzási adatokat.

Tovább olvasom »

Jelentős érdeklődés, sikeres sajtótájékoztató

2015.01.27

Jelentős érdeklődés mellett tartotta évindító sajtótájékoztatóját az Országos Atomenergia Hivatal. Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója kiemelte: a nukleáris területen a hatósági tevékenység átláthatósága és nyitottsága különösen fontos, és ennek biztosítása érdekében jelentős erőfeszítéseket tesz a hivatal. Többek között közmeghallgatásokat és nyílt napot tart, konferenciákat szervez, valamint 2015-től Facebook oldalt hoz létre.

Tovább olvasom »

Hidrogén-rekombinátorok felszerelését rendelték el 2016-ig a svájci atomerőműveknél

2015.01.27

A svájci nukleáris biztonsági hatóság bejelentette, hogy a biztonság növelése érdekében új követelményeket határoztak meg: 2016-ig úgynevezett hidrogén-rekombinátorokat kell felszerelni a svájci atomerőművekben egy esetleges súlyos balesetnél keletkező robbanásveszélyes hidrogén koncentrációjának csökkentésére. Hazánkban már 2011-ben megtörtént ez a biztonságnövelő beruházás.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2015.01.27

Rendkívüli érdeklődés mellett zajlott az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója. Az eseményhez készített sajtóanyag és előadás az OAH honlapján elérhető.

Tovább olvasom »

Üzemzavar a dél-ukrajnai atomerőműben (ЮУАЕС)

2015.01.20

2015 január 15-én az „Energoatom” által üzemeltetett dél-ukrajnai atomerőmű AT-1-es transzformátorán egy rövidzárlat miatt tűz keletkezett, az üzemzavar során a védelmi berendezések megfelelően működtek és a tűzet a személyzet másfél óra alatt eloltotta. Az esemény nem veszélyeztette a nukleáris biztonságot, az atomerőmű normál működését sem befolyásolta. A környezetbe a hatósági korlátot meghaladó radioaktív kibocsátás nem történt, az atomerőmű területén a háttérsugárzás nem növekedett. Az üzemzavar során személyi sérülés nem történt.

Tovább olvasom »

Atomenergia – hogyan garantáljuk a biztonságot és az átláthatóságot?

2015.01.19

Az OAH 2015. január 27-én 10.30 órai kezdettel tartja évindító sajtótájékoztatóját, amelynek fókuszában az új blokkok engedélyezése, az üzemidő-hosszabbítás, a balesetek és üzemzavarok megelőzése, hazánk nemzetközi átvilágítása áll.

Tovább olvasom »

Az OAH látja el 2015-ben az ENSRA elnökségi feladatait

2015.01.13

Hazánk nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a 2004-ben, Madridban alapított, jelenleg 15 állam nukleáris védettségi hatóságaiból álló ENSRA szövetség (Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége) elnökségi feladatait az Országos Atomenergia Hivatal látja el 2015-ben.

Tovább olvasom »

Elérhetők a felülvizsgált Nemzeti Akciótervek az ENSREG honlapján

2015.01.13

Az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) közzétette a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akciótervek felülvizsgálatáról szóló jelentéseket. A közvélemény megismerése érdekében olyan online felületet hoztak létre, ahol észrevételt, véleményt lehet mondani, illetve kérdéseket lehet feltenni.

Tovább olvasom »

További munkatársakat keres az OAH

2014.12.17

Jogász, közbeszerzési és pénzügyi referens, humánpolitikai referens, rendszergazda, programozott rendszerek védelmi területére felügyelő, valamint ügyintéző titkár(nő) munkakörre 2015. január 15-ig lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

Munkatársakat keres az OAH nukleáris biztonsági, védettségi és biztosítéki felügyelő munkakörökbe

2014.11.17

Az Országos Atomenergia Hivatalnál dolgozó új munkatársak feladata lesz az atomenergia békés célú felhasználásának biztonsági felügyelete, a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység, nukleáris létesítményekkel, nukleáris és más radioaktív anyagokkal kapcsolatos tevékenységek. Emellett szintén feladatuk lesz az átalakítások biztonsági, fizikai védelmi és biztosítéki engedélyezése, ellenőrzése és felügyelete, továbbá nukleáris és más radioaktív anyagok központi nyilvántartásának vezetése, a helyi nyilvántartások ellenőrzése.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási hatósági eljárás megindításáról

2014.12.19

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az általa üzemeltetett blokkokon 15 hónapos üzemeltetési ciklus bevezetését tervezi.

Tovább olvasom »