ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

61. NAÜ-közgyűlés a környezettudatosság jegyében

2017.09.05

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségét demonstrálva a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az osztrák Ecolabel útmutatásainak megfelelően szervezi 61. közgyűlését, amelyre Bécsben kerül sor szeptember 18-22. között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendezvény ökológiai lábnyomát a lehető legalacsonyabb szinten tartják majd.

Tovább olvasom »

Magyar-orosz, illetve magyar-angol részmunkaidős tolmács-fordítót keres az OAH

2017.09.04

Az új munkatársak feladatai közé tartozik majd az írásos anyagok fordítása, szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, valamint a nyelvi lektorálás.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a KKÁT III. Ütem 2. fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó kérelemre indult eljárásban tartandó közmeghallgatásról

2017.08.25

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tart 2017 szeptember 14-én (csütörtök) 16 órakor, Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH székházában és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján: ONER riasztási gyakorlatok előkészítése, levezetése és értékelése

2017.08.18

Az útmutató célja, hogy az elvégzendő feladatok bemutatásával egységes szabályokat határozzon meg az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer (ONER) riasztási gyakorlataira vonatkozóan, amelyek ugyanakkor jól alkalmazhatók és begyakorolhatók a szervezeti szintű riasztási gyakorlatok során is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2017.08.11

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – döntést hozott a „Az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárásban. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Polgármesteri Hivatala hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Mérnököt és fizikust keres az OAH

2017.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Jordán delegációt fogadott az OAH

2017.07.31

2017. július 24–25. között ötfős jordán delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatal. A tudományos látogatás az ENCO (többek között radioaktív hulladékok kezelésével is foglalkozó független szakértő cég) szervezésében zajlott. A látogatás célja az volt, hogy a radioaktív hulladékok kezelése területén egy nagyobb tapasztalattal rendelkező országtól szerezhessenek ismereteket a jordán nukleáris és környezetvédelmi szakemberek.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának éves karbantartása

2017.07.27

A Paksi Atomerőműben 2017. július 27-től megkezdődött az 1. blokk éves, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartása. A karbantartás része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Közel kétszáz érdeklődő az OAH kiállításán a Campus Fesztiválon

2017.07.25

2017. július 19-23-a között került sor idén a X. Campus Fesztiválra Debrecenben: minden eddigi látogatószámot felülmúlva 105 ezren vettek részt a kulturális programokon és koncerteken. A fesztiválon jelentős számban képviseltették magukat civil szervezetek, valamint állami hivatalok is. Az Országos Atomenergia Hivatal első alkalommal mutatta be infografikus kiállítását, a látogatók egyúttal többféle, könnyebb és nehezebb kérdéssor kitöltésével tesztelhették a frissen megszerzett és meglévő ismereteiket.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.07.25

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2017. július 25-én automatikus, 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Két új, valamint egy felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2017.07.24

Két új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal: az egyik az új atomerőművi rendszerek és rendszerelemek biztonsági osztályba sorolásának alapelveit tartalmazza, a másik a hiányzó nukleáris és más radioaktív anyagok keresésére vonatkozik. A jogszabályi követelmények változása miatt felülvizsgált útmutató a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló rendelet végrehajtásához készült.

Tovább olvasom »

Beszélgessünk a debreceni Campus Fesztiválon!

2017.07.20

Munkatársaink örömmel várják a látogatókat az Országos Atomenergia Hivatal sátrában július 19-től 23-ig 12 és 19 óra között, ahol az új, színes infografikus kiállításunk mentén tartalmas beszélgetésekre nyílik lehetőség az atomenergia hazai alkalmazásáról. Bővebb információt a fesztiválról itt érhet el.

Tovább olvasom »