ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

A KKÁT III. ütem 2. Fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban tartott közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.09.29

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tartott 2017. szeptember 14-én Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás jegyzőkönyve elérhető Paks Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Az OAH megújította az atomenergia hazai alkalmazásáról szóló ismertetőfüzetét

2017.09.28

Az Országos Atomenergia Hivatal 2013-ban tette közzé az atomenergia magyarországi alkalmazásáról szóló, lakosság számára készített ismertetőfüzetét, amelyet – tekintettel az atomtörvény módosításaira és a hivatal feladatainak bővülésére – 2017-ben felülvizsgáltunk és aktualizáltunk.

Tovább olvasom »

Intenzív kétoldalú tárgyalások Bécsben

2017.09.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 61. közgyűlése lehetőséget biztosított az Országos Atomenergia Hivatal számára, hogy több mint tíz ország nukleáris hatóságával folytasson felső vezetői, illetve szakértői szintű kétoldalú megbeszéléseket.

Tovább olvasom »

Együttműködési megállapodás a lengyel és a marokkói nukleáris hatósággal

2017.09.26

A marokkói hatóság főigazgatójával, Khammar Mrabittal szeptember 18-án, a lengyel atomenergia felügyeleti szerv elnökével, Andrzej Przybycinnel szeptember 19-én Bécsben írta alá a szakmai együttműködési megállapodást Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Tovább olvasom »

Megállapodás a Nemzeti Keretprogramról

2017.09.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Műszaki Együttműködési Igazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal által közösen összeállított keretdokumentum Magyarország prioritásait tartalmazza a 2017-2022-es időszakra vonatkozóan a NAÜ Műszaki Együttműködése keretében. A harmadik Nemzeti Keretprogramot (CPF – Country Programme Framework) Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója, valamint Dazhu Yang, a NAÜ főigazgatóhelyettese 2017. szeptember 20–án írta alá Bécsben, a NAÜ 61. közgyűlésének margóján.

Tovább olvasom »

Frissült a „Szakmagyakorlással kapcsolatos nyomtatványok” menüpont

2017.09.25

A 184/2016 (VII.13.) Korm. rendelet előírásai szerint az atomenergiáról szóló törvény hatálya alá tartozó építményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység szerinti szakmagyakorlásra alkalmasság megállapítására és a nyilvántartásba vételre irányuló eljárást az Országos Atomenergia Hivatal folytatja le az Atomtörvény szerinti engedélyesek kérelmére. Tekintettel arra, hogy az első regisztrált szakmagyakorlók jogosultsága a közeljövőben lejár, az OAH leírást készített a hosszabbítás módjáról, valamint elérhető a kapcsolódó formanyomtatvány is.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.09.21

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a KKÁT III. ütem 2. fázisának üzembe helyezési eljárásához kapcsolódóan

2017.09.18

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezésieljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. A „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója III. ütem 2. fázisának (21-24. tárolókamrák) üzembe helyezési engedélye” tárgyú, szeptember 14-én megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Pécsett

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal megújította „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatát, amelynek következő állomása Pécs. Az előadások rövidebbek, tematikájuk pedig igazodik a diákok érdeklődési köréhez. Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyezünk az interaktív kiállításra: különleges katasztrófavédelmi eszközök, kutató-mentő robot, valamint tudásjáték várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is. A rendezvény helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja, időpontja 2017. október 12. (csütörtök), 9.30-tól 14.00 óráig.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH szervezeti politikái a honlapon

2017.09.14

Az Országos Atomenergia Hivatal – szem előtt tartva az átlátható működés követelményeit – minőségpolitikája mellett a többi szervezeti politikáját is elérhetővé tette honlapján.

Tovább olvasom »

Nemzetközi találkozó az OAH-ban

2017.09.13

Az OECD NEA új atomerőművek értékelésével foglalkozó programjának (MDEP ) súlyos baleseti munkacsoportja 2017. szeptember 6-án és 7-én az OAH székházában rendezte idei második munkaülését.

Tovább olvasom »

Finn-magyar kétoldalú találkozó Budapesten

2017.09.13

A finn nukleáris hatóság (STUK) delegációja szeptember 5-6-án látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, ahol az új építésű orosz blokkok hatósági engedélyezési és felügyeleti tapasztalatairól tárgyaltak az OAH szakembereivel.

Tovább olvasom »