ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

NAÜ Kormányzótanácsi ülés Bécsben

2019.11.27

2019. november 18-22-ig került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának idei utolsó rendes ülésére, amelyen Magyarország már mint kormányzótanácsi tag vett részt. Az ülés legfontosabb témái között szerepelt a NAÜ műszaki együttműködési programjának 2020-2021-es projektciklusa, valamint az előző ciklusról szóló beszámoló, továbbá Cornel Feruta ügyvivő főigazgató részletes tájékoztatást adott a NAÜ iráni ellenőrzéseiről.

Tovább olvasom »

ESARDA csoportkép ESARDA csoportkép

ESARDA munkacsoport találkozó Budapesten

2019.11.27

2019. november 19-20-án, Budapesten az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az Európai Biztosítéki Kutatási és Fejlesztési Szövetség (ESARDA) biztosítékok telepítésével foglalkozó munkacsoport második ülésének.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.11.27

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2019. december 2-i héten fogja megtartani az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden

Több mint háromszázan vettek részt a szegedi „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényen

2019.11.25

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT stúdió Egyesülettel együttműködve, a Szegedi Tudományegyetem támogatásával 2019. november 21-én, Szegeden tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvényét, amelyen több mint háromszáz diák vett részt.

Tovább olvasom »

ECUREX ECUREX

Sikeresen lezajlott az ECUREX-2019 nukleáris veszélyhelyzetkezelési gyakorlat

2019.11.22

2019. november 21-én az ECURIE-rendszerhez csatlakozó országok részvételével került sor az Európai Bizottság szervezésében az éves ECUREX-gyakorlatra, melyen az Országos Atomenergia Hivatal Balesetelhárítási Szervezete is rész vett.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2019.11.22

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, radioaktív anyag alkalmazásának átalakítási engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.>

Tovább olvasom »

HERCA kampány HERCA kampány

Orvosi tájékoztatókampányt indít a HERCA

2019.11.22

Az európai sugárvédelmi hatóságok vezetőit tömörítő szervezet új kiadványt tett közzé, amelynek célja az orvosok támogatása annak érdekében, hogy csökkenjen az indokolatlan képalkotó eljárások száma (ezzel együtt csökkenjen a lakossági sugárterhelés). Elkészült az angol nyelvű kiadvány magyar változata, amely mostantól elérhető az Országos Atomenergia Hivatal honlapján is.

Tovább olvasom »

NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2019.11.15

2019. november 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A 14 fős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Új útmutatók az OAH honlapján

2019.11.12

Új útmutatók kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A bővített és átfogó fokozatú, valamint a sugárvédelmi szakértői kiegészítő képzéseken és továbbképzéseken oktatandó témaköröket tartalmazó útmutatók a képzésszervezők és oktatók részére nyújt segítséget a sugárvédelmi képzések ismeretanyagának és tematikájának összeállításában.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.11.12

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A „Jegyzet alapfokozatú sugárvédelmi képzésekhez” című útmutató célja, hogy az alapfokozatú sugárvédelmi képzéseken és továbbképzéseken résztvevő hallgatók számára összegyűjtse azokat az alapszintű sugárvédelmi ismereteket, amelyek az Országos Atomenergia Hivatal honlapján közzétett központi vizsgakérdések megválaszolásához elengedhetetlenek.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Irányítástechnikai rendszerekhez kapcsolódó workshop az OAH-ban

2019.11.11

A nukleáris létesítményeknél és a radioaktív hulladéktárolóknál alapvetően fontos, hogy a programozható irányítástechnikai rendszerek megbízhatóan működjenek, illetve a fejlesztésük szigorú szabályok és ellenőrzések mentén történjen. A november 7-8. között megtartott workshopon az Országos Atomenergia Hivatal munkatársain kívül a hazai létesítmények és Paks II Zrt. képviselői is részt vettek. Közel tíz előadásra került sor ebben a témában, amelyek után szakmai eszmecserére is lehetőség nyílt.

Tovább olvasom »

Kétoldalú találkozó Kétoldalú találkozó

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó az OAH-ban

2019.11.04

2019. október 28-29-én az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az évente megrendezett osztrák-magyar kétoldalú találkozónak. A számos osztrák és magyar szakértő részvételével lezajlott megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. A témák között szerepeltek az elmúlt évi jogszabályváltozások, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos fejlemények, az új blokkok engedélyezésének és építésének jelenlegi állása, a veszélyhelyzet-kezelés, a sugárvédelem, a radioaktívhulladék-kezelés, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésére vonatkozó uniós tematikus felülvizsgálat, valamint a 2018-as magyar IRRS-követőmisszió, illetve a szintén tavalyi osztrák IRRS-misszió eredményei.

Tovább olvasom »