ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közigazgatási hatósági engedélyezési eljárás ügyintézési határidőinek változása

2014.05.09

Ahogyan arról korábbi hírünkben beszámoltunk, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megindította a telephely vizsgálatra és értékelésre vonatkozó engedélyezési eljárását. Az egyes atomenergetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 139/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet hatályba lépésével az eljárásra vonatkozó ügyintézési határidők megváltoztak. A változásról az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján (7030 Paks Dózsa György út 55-61.), az OAH székház (1036 Budapest Fényes Adolf u. 4.) portáján, valamint az OAH honlapján (www.oah.hu).

Tovább olvasom »

Japán nukleáris védettségi szakértőket fogadott az Országos Atomenergia Hivatal

2014.05.08

2014. május 6-7. között Japánból érkezett nukleáris védettségi szakértők tettek látogatást a Paksi Atomerőműben és az Országos Atomenergia Hivatalban. A látogatás fő célja tapasztalatszerzés és konzultáció a nukleáris védettséget érintő területeken. Többek között a nukleáris védettségi kultúrához, tervezési alapfenyegetettség értékeléséhez, nukleáris védettségi szabályozás kialakításához, fizikai védelmi rendszerek megfelelőségének értékeléséhez, programozható rendszerek védelméhez kapcsolódóan kaptak tájékoztatást a japán szakemberek.

Tovább olvasom »

Rendben lezajlottak az Országos Atomenergia Hivatal által szervezett közmeghallgatások

2014.05.08

2014. május 5-én az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan, május 6-án előbb a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosításához, majd a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezéséhez kapcsolódóan tartott közmeghallgatást az OAH, bevonva az érintett létesítményeket és szakhatóságokat.

Tovább olvasom »

Meghívó a szegedi „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2014.05.08

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen 2014. május 20-án ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizennegyedik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át mindazokat a területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres jogász munkakörbe

2014.04.30

Az új munkatárs feladata lesz a központi államigazgatási szerv működéséhez, a szervezet igazgatásához kapcsolódó jogi feladatok ellátása. Így a munkakör részét képezi a szerződések, egyéb okiratok, beadványok szerkesztése, szabályzatok készítése és véleményezése, jogszabály-szerkesztési feladatok ellátása, részvétel közbeszerzési eljárásokban, jogi tanácsadás, hatósági munka segítése.

Tovább olvasom »

Jól működik az OAH minőségirányítási rendszere

2014.04.24

Az Országos Atomenergia Hivatal számára különösen fontos, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a legszigorúbb minőségirányítási követelményeknek is megfeleljen. Éppen ezért vezette be a hivatal 2002-ben az MSZ EN ISO 9001:2009-es szabványt. A Magyar Szabványügyi Testület márciusban megtartott második éves felülvizsgálata alapján kiadott határozata szerint az OAH minőségirányítási rendszere továbbra is a szabványnak megfelelően működik, ezért további egy évre fenntartja a tanúsítási okirat érvényességét.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Balatonfüreden Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

Négyoldalú találkozó Balatonfüreden

2014.04.18

2014. április 9-10. között Balatonfüreden került sor a szlovák, szlovén, cseh és magyar nukleáris szabályozó hatóságok évente megrendezett négyoldalú találkozójára. A felek tájékoztatták egymást a legutóbbi találkozó óta az országaikban történt, nukleáris területhez kapcsolódó jogi, szervezeti, iparági változásokról és fontosabb eseményekről. Élénk párbeszéd alakult ki a biztonsági kultúráról, valamint a Greenpeace és a szlovák nukleáris hatóság közötti vitáról. Kiemelt témaként szerepelt az új erőművek engedélyezése, amellyel kapcsolatban kiderült: a négy ország hatóságainak eljárásrendjei jelentősen eltérnek egymástól.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 15 órakor a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításhoz kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 12 órakor a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításához kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 5-én 13 órakor az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Engedélyezési eljárás telephely vizsgálatra és értékelésre

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megindította a telephely vizsgálatra és értékelésre vonatkozó engedélyezési eljárását. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján (7030 Paks Dózsa György út 55-61.), az OAH székház (1036 Budapest Fényes Adolf u. 4.) portáján, valamint az OAH honlapján (www.oah.hu).

Tovább olvasom »

OECD NEA kommunikációs munkacsoportjának ülése Párizsban

2014.04.15

2014. április 8-10. között tartotta éves ülését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) kommunikációs munkacsoportja. Az idei rendezvény két szempontból is fontos volt. A korábbiakhoz képest újdonságot jelentett, hogy szakmai napot tartottak a résztvevőknek, amelyen egyrészt a közösségi média használatára fókuszáltak, másrészt a meghívott civil szervezetek képviselői és újságírók mondhatták el véleményüket a nukleáris hatóságok kommunikációjáról. Mindemellett új tisztségviselőket választott a munkacsoport.

Tovább olvasom »