ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Több mint kétszázan vettek részt az „Atomenergiáról – mindenkinek” konferencián

2015.04.24

Az Országos Atomenergia Hivatal, a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen, 2015. április 17-én, a fővárosban megrendezett „Atomenergiáról – mindenkinek” konferenciáját ismét kiemelt érdeklődés övezte: az egyetem épületében megtartott rendezvényen több mint kétszáz érdeklődő jelent meg.

Tovább olvasom »

Benyújtottuk az „ARM”-ot

2015.04.13

Magyarország kezdeményezésére 2015 májusában a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség úgynevezett IRRS-misszió keretében a nukleáris területhez kapcsolódó teljes hazai hatósági rendszert felülvizsgálja nemzetközi szakértőkkel. Ennek előkészületeként április első hetében az Országos Atomenergia Hivatal információs csomagot nyújtott be a NAÜ-nek. Nyisztor Dánielt, az OAH közigazgatási tanácsadóját, az IRRS projekt vezetőjét kérdeztük arról, hogy ez mit is jelent, min vagyunk túl és még milyen feladatok előtt állunk.

Tovább olvasom »

Megkezdődik az 1. blokk éves főjavítása

2015.04.04

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. április 4-től megkezdődik az 1. blokk várhatóan 48 napig tartó éves felülvizsgálata.

Tovább olvasom »

A Paksi Atomerőmű 3. blokkja újra névleges teljesítményen üzemel

2015.04.02

A Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2015. március 31-i – elektronikus alkatrész meghibásodása által okozott –, nukleáris biztonságra kihatással nem járó leállását követően elvégezték a hibahely pontos behatárolását és a hibát felszámolták.

Tovább olvasom »

WENRA-ülés Svájcban: mostantól Ukrajna is teljes jogú tagja a szervezetnek

2015.04.01

2015. március 26-27-én került sor a Nyugat Európai Nukleáris Hatóságok Szervezetének (Western European Nuclear Regulators Association, WENRA) soros ülésére Svájcban. A szokásos, aktuális nukleáris biztonsági kérdések megvitatása mellett vendégelőadóként az ENSRA (Európai Nukleáris Védettség Területén Kompetens Hatóságok Szövetsége) magyar elnöke, Horváth Kristóf tájékoztatta a résztvevőket a szövetség tevékenységéről és terveiről, hangsúlyozva a két területet érintő tevékenységek összehangolásának szükségességét. A WENRA tagjai felhatalmazták a vezetést, hogy a lehetséges együttműködés részleteinek meghatározása céljából vegye fel a kapcsolatot az ENSRA vezetőivel. A WENRA munkájában részt vevők köre kibővült az ukrán nukleáris biztonsági hatósággal (SNRIU), amely mostantól teljes jogú tagja a szervezetnek.

Tovább olvasom »

2015. március 31-én, 9:48-kor a Paksi Atomerőmű 3. blokkja automatikusan leállt

2015.03.31

A leállást egy elektronikai elem meghibásodása okozta. A hibahely pontos behatárolása és javítása jelenleg is zajlik. A biztonsági rendszerek megfelelően működtek, a blokk biztonsága mind a leállás alatt, mind azt követően biztosítva volt, a történtek a nukleáris biztonságra nem voltak hatással.

Tovább olvasom »

Sikeresen vizsgázott az OAH Minőségirányítási Rendszere

2015.03.26

Sikeres auditot követően további három évig érvényes az Országos Atomenergia Hivatal ISO 9001:2009-es szabvány szerint működtetett minőségirányítási rendszerének tanúsítási okirata. Az OAH munkatársai több hónapig készültek az átvilágításra, felülvizsgálva, aktualizálva a szervezet összes eljárását, folyamatát és minőségügyi dokumentumát.

Tovább olvasom »

Elérhetők a Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai az OAH honlapján

2015.03.24

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai után most a Budapesti Kutatóreaktor adatait is el lehet érni az Országos Atomenergia Hivatal oldalán, így minden érdeklődő nyomon követheti a folyamatosan frissülő üzemeltetési információkat.

Tovább olvasom »

Meghívó a budapesti „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2015.03.23

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen 2015. április 17-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenhatodik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át azokat a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Az EURATOM tagországainak találkozója Luxemburgban

2015.03.20

2015. március 11-12. között Luxemburgban került sor az Európai Unió tagországainak találkozójára, amelyet hagyományosan kétévente rendeznek meg. A rendezvény célja, hogy az Európai Unió Bizottsága Energia Ügyek Főigazgatóságának szakemberei bemutassák az elmúlt időszakban végzett nukleáris biztosítéki tevékenységüket a tagországok képviselőinek. Újdonságot jelentett idén, hogy az esetleges fejlesztési, javítási lehetőségekről is vitázhattak a résztvevők.

Tovább olvasom »

Gépész-, villamos-, építő-, irányítástechnikai mérnököt, valamint minőségügyi vezetőt keres az OAH

2015.02.16

A munkakörökre 2015. március 19-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas kukac haea pont gov pont hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Műegyetemi Állásbörzén az OAH

2015.03.17

Az Országos Atomenergia Hivatal is részt vesz a 2015. március 18-19. között megrendezésre kerülő 40. Műegyetemi Állásbörzén. Az OAH munkatársai az első emeleten, a 165-ös számú standon várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom »