ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Mérnököt és fizikust keres az OAH

2017.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Jordán delegációt fogadott az OAH

2017.07.31

2017. július 24–25. között ötfős jordán delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatal. A tudományos látogatás az ENCO (többek között radioaktív hulladékok kezelésével is foglalkozó független szakértő cég) szervezésében zajlott. A látogatás célja az volt, hogy a radioaktív hulladékok kezelése területén egy nagyobb tapasztalattal rendelkező országtól szerezhessenek ismereteket a jordán nukleáris és környezetvédelmi szakemberek.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának éves karbantartása

2017.07.27

A Paksi Atomerőműben 2017. július 27-től megkezdődött az 1. blokk éves, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartása. A karbantartás része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Közel kétszáz érdeklődő az OAH kiállításán a Campus Fesztiválon

2017.07.25

2017. július 19-23-a között került sor idén a X. Campus Fesztiválra Debrecenben: minden eddigi látogatószámot felülmúlva 105 ezren vettek részt a kulturális programokon és koncerteken. A fesztiválon jelentős számban képviseltették magukat civil szervezetek, valamint állami hivatalok is. Az Országos Atomenergia Hivatal első alkalommal mutatta be infografikus kiállítását, a látogatók egyúttal többféle, könnyebb és nehezebb kérdéssor kitöltésével tesztelhették a frissen megszerzett és meglévő ismereteiket.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.07.25

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2017. július 25-én automatikus, 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Két új, valamint egy felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2017.07.24

Két új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal: az egyik az új atomerőművi rendszerek és rendszerelemek biztonsági osztályba sorolásának alapelveit tartalmazza, a másik a hiányzó nukleáris és más radioaktív anyagok keresésére vonatkozik. A jogszabályi követelmények változása miatt felülvizsgált útmutató a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló rendelet végrehajtásához készült.

Tovább olvasom »

Beszélgessünk a debreceni Campus Fesztiválon!

2017.07.20

Munkatársaink örömmel várják a látogatókat az Országos Atomenergia Hivatal sátrában július 19-től 23-ig 12 és 19 óra között, ahol az új, színes infografikus kiállításunk mentén tartalmas beszélgetésekre nyílik lehetőség az atomenergia hazai alkalmazásáról. Bővebb információt a fesztiválról itt érhet el.

Tovább olvasom »

Az OAH reagálása a paksi telephely szeizmikus megfelelőségéről szóló hírekre

2017.07.12

Az elmúlt napokban megjelent, a paksi telephely szeizmikus megfelelőségéről szóló hírekre az Országos Atomenergia Hivatal jelen sajtóközleményben reagál.

Tovább olvasom »

A NAÜ lezárta magyarországi nukleáris védettségi tanácsadó misszióját

2017.07.07

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői csoportja a mai napon befejezte magyarországi nukleáris védettségi tanácsadó misszióját.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.07.07

Az Országos Atomenergia Hivatal június 8-án közmeghallgatást tartott a bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló üzemeltetési engedélyére irányuló közigazgatási engedélyezési eljárásban.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.07.07

Az Országos Atomenergia Hivatal június 7-én közmeghallgatást tartott a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetésére irányuló közigazgatási engedélyezési eljárásban.

Tovább olvasom »

Új menüpont az OAH honlapján: Radioaktív anyagok országos nyilvántartása

2017.07.04

A radioaktív anyaggal rendelkező engedélyesek nyilvántartási kötelezettségeinek teljesítéséhez segítséget nyújtó részletes útmutató, valamint a szükséges szoftverek mostantól az OAH honlapján találhatók meg a Nyomtatványok, szoftverek / Szoftverek / Radioaktív anyagok országos nyilvántartása menüpontban.

Tovább olvasom »