ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH reagálása a hatáskörét érintő, a médiában megjelent félrevezető információkra

2017.01.19

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. január 18-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen szó volt az Atomtörvény módosításáról. Az elhangzottaktól eltérő, félrevezető információk jelentek meg a médiában, amelyre az OAH jelen sajtóközleményben reagál.

Tovább olvasom »

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2017.01.18

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatójához készített sajtóanyag és előadás elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

2017.12.16

Mint arról 2017. december 15-én beszámoltunk, a Paksi Atomerőmű 4. blokkján a 8. generátor meghibásodás jelzés következtében az egyik turbina kiesett. A hiba feltárása miatt feszültségmentesíteni kellett a blokkhoz tartozó, villamosenergia termeléséhez szükséges berendezéseket, ezért erre az időszakra a másik turbinát is leállították. Ezt követően a 7. turbina újbóli üzembevételével felterhelték a 4. blokkot 250 MW-os teljesítményre. Majd megkezdték a hiba okának megkeresését és elhárítását. Még az nap késő estére a javítás egy mérés jelátalakító alkatrészének cseréjével megtörtént és elvégezték az előírt ellenőrzéseket és próbákat, amelyek után a blokkot felterhelték névleges teljesítményre. Ehhez ismételten, rövid időre feszültségmentesítették a blokkhoz tartozó villamosenergia termeléséhez szükséges berendezéseket.

Tovább olvasom »

Nukleáris terület 2017-ben: mire számít az OAH?

2017.01.12

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. január 18-án 10.30 órai kezdettel tartja évindító sajtótájékoztatóját, amelynek fókuszában az új blokkok engedélyezése, az üzemidő-hosszabbítás és a nukleárisbaleset-elhárítás áll.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2017.01.03

Az Országos Atomenergia Hivatal útmutatót készített az ionizáló sugárzás elleni védőeszközök forgalomba hozatalához szükséges sugárvédelmi minősítés engedélykérelmének összeállításához. Ennek célja, hogy az OAH egyértelművé tegye az ionizáló sugárzás elleni védőeszközök forgalomba hozatalához szükséges, sugárvédelmi minősítési engedély megszerzésével kapcsolatos sugárvédelmi követelmények teljesítésére vonatkozó hatósági elvárásokat és ezzel elősegítse a hatályos jogszabályban meghatározott sugárvédelmi követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2016. évi karbantartása

2016.12.25

A Paksi Atomerőműben befejezték a 2. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban hozott döntésről

2016.12.22

Az Országos Atomenergia Hivatal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelme alapján indított, „MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkjának tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú közigazgatási hatósági engedélyezési eljárásban döntést hozott.

Tovább olvasom »

Igazgatási szünet az OAH-nál

2016.12.20

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 23-tól 2017. január 1-ig – biztosítva a zavartalan ügymenetet és feladatellátást – igazgatási szünetet tart a 30/2012. (III. 7.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően.

Tovább olvasom »

Főigazgatói elismerés az OAH három munkatársának

2016.12.20

A sokéves szakmai teljesítményt elismerve Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója dicséretben részesítette Répánszki Rékát, Stefánka Zsoltot és Temes Krisztinát.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Pakson: számos kérdés és vélemény hangzott el

2016.12.15

Az új atomerőművi blokkok telephelyengedély-kérelmére indult hatósági eljárás részeként az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott 2016. december 13-án Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A közel 150 érdeklődő részvételével zajlott rendezvényen a lakosság mellett társadalmi és politikai szervezetek képviselői is megjelentek. Az OAH, valamint az engedélykérelmet benyújtó MVM Paks II. Zrt. képviselői minden kérdésre részletesen válaszoltak.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárás megindításáról

2016.12.09

Az Országos Atomenergia Hivatal - az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére - elindította az atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárást. A 118/2011. Korm. rendelet lehetővé teszi, hogy a jogszabályban előírt feltételek teljesítése esetén a blokk a tervezett üzemidőn túl, az elemzésekben igazolt időtartamig működhessen. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. elvégezte a jogszabályban előírtak szerinti vizsgálatokat és elemzéseket, azok eredményére alapozva engedélyt kért a 4. blokk 2037. december 31-ig történő további üzemeltetésére.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2016.12.08

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 8-án közmeghallgatást tartott, amelynek jegyzőkönyve elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »