ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Útmutató-tervezetek az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2018.05.29
Útmutató tervezetek Útmutató tervezetek

Az Országos Atomenergia Hivatal két új útmutató tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából: az egyik útmutatást nyújt a Nukleáris Biztonsági Szabályzat hatálya alá tartozó sajátos építmények tervezésének NBSZ-konform elvégzéséhez, a másik ajánlásokat ad az új atomerőművi blokkok biztonsága szempontjából meghatározó elemzések független elvégzésére. Az útmutató-tervezetekhez kapcsolódó véleményeket 2018. június 12-ig várjuk az utmutatovelemeny@haea.gov.hu címre.


„Az új atomerőmű sajátos, nukleáris építményeinek és építményszerkezeteinek tervezése” című új útmutató részletesen kifejti azokat az NBSZ követelményeket, amelyeket a nukleáris építményszerkezetek tervezőinek figyelembe kell venniük, és az általuk tervezett nukleáris építményszerkezeteknél tervi szinten meg kell, valósítaniuk, annak érdekében, hogy a műszaki alkotás mindenben teljesítse az NBSZ előírásait.

Az útmutató tervezetét június 12-ig lehetett véleményezni.

„Az új atomerőművek biztonságának ellenőrzése eltérő számítási módszerekkel, független elemzések alapján” című új útmutató tervezet célja, hogy egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat a független biztonsági elemzésekkel kapcsolatban mind a determinisztikus, mind a valószínűségi biztonsági elemzések területén.

Az útmutató tervezetét június 12-ig lehetett véleményezni.Facebook megosztás