ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

CNPP CNPP

A NAÜ közzétette a 2021-es nukleáris országprofilokat tartalmazó kiadványát

2021.09.21

Az atomerőművet üzemeltető, atomprogramot végrehajtó, illetve tervező államok nukleáris országprofilját (Country Nuclear Power Profiles) tartalmazó kiadványt a NAÜ évente aktualizálja. A legújabbat 2021 szeptemberében tették közzé.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Tájékoztatás az OAH hatáskörébe tartozó sajátos építmények elektronikus építési naplót érintő karbantartásról

2021.09.20

2021. szeptember 21-én reggel 6 órától 12 óráig az OAH hatáskörébe tartozó sajátos építmények elektronikus építési napló alkalmazásának (továbbiakban: OAH E-napló) frissítését és karbantartását végezzük.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2021.09.20

2021. szeptember 21-én 0.00 órától várhatóan 09.22-e hajnalig tervezetten leterhelik a Paksi Atomerőmű 4. blokkját az egyik villamos berendezés javítása miatt. A karbantartás a nukleáris biztonságot nem veszélyezteti, környezetre gyakorolt hatása nincs és a szabályok betartása mellett a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Közlemény Közlemény

Közlemény sugárforrással kapcsolatos rendkívüli eseményről

2021.09.14

2021. május 23-án egy kazinbarcikai iparterületen végzett radiográfiai hegesztési varratvizsgálat befejezése után a vizsgálatban alkalmazott berendezés megvezető szerkezetében a radioaktív sugárforrás elakadt. A radiográfusok a vonatkozó magyar szabvány műszaki előírásai és a munkahelyi sugárvédelmi szabályzat szerint jártak el, de a radioaktív sugárforrás tárolókonténerbe helyezéséhez a radiográfiai eszköz szervizelését végző vállalkozást és az Országos Sugárgészégügyi Készenléti Szolgálatot is be kellett vonni.

Az INES 1-es minősítésű esemény semmilyen egészségügyi és környezeti kockázatot nem jelentett. Az esemény csekély jelentőségű volt, ezért az OAH részéről azonnali hatósági beavatkozásra nem volt szükség, az eset értékelésére a rendelkezésre álló határidőknek megfelelően került sor.

Tovább olvasom »

Atomerőmű Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2021. évi karbantartása

2021.09.13

A Paksi Atomerőműben befejezték a 4. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2021.09.09

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új reaktortartályok állapotfelügyelete” című útmutató.

Tovább olvasom »

Állománygyűlés Állománygyűlés

Véget ért az OAH-nál a távmunka időszaka

2021.09.07

A Védelmi Munkabizottság javaslatára az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese úgy döntött, hogy szeptember 6-tól újra a járvány előtti rend szerint működik az OAH, és véget ér a dolgozók védelmében elrendelt távmunka időszaka, tekintettel a szervezet közel teljes átoltottságára. Az OAH irodaházába való belépés szintén a járvány előtti rend szerint történik, így a külső vendégek számára sincsenek (a szokásos beléptetési protokollon kívüli) korlátozó intézkedések.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.09.07

2021. szeptember 7-én 13:00 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezések szénkeféjének meghibásodása miatt előre nem tervezett karbantartást végeznek. A karbantartás a termelőegység 50%-os leterhelése mellett végezhető el. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot előre láthatólag még a mai nap során állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Főkeringtető szivattyú tömítő fokozatának hibafeltárása a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2021. évi karbantartása során

2021.09.06

A 4. blokki főjavítás során az erőmű szakemberei az 1. főkeringtető szivattyú tömítő fokozatánál előre nem látható hibát azonosítottak. A hiba elhárítását az üzemeltető szakemberek megkezdték, azonban emiatt a főjavítás utáni visszaindulás a tervezettnél később várható. Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli a karbantartási tevékenységeket, melyeknek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Feljegyzés Feljegyzés

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése az RHK Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) létesítési engedély iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2021.09.03

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) létesítési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2021-04830/2021ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2021. augusztus 11. és 2021.augusztus 17. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Új munkatársat keres az OAH adminisztrációs ügyintéző álláshelyre

2021.09.02

Az új munkatárs a szakmai főosztályoknak lesz segítségére a koordinációs, iratkezelési és irattárazási, valamint nyilvántartási feladatok ellátásában.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.09.01

2021. szeptember 2-án 04:00 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezések szénkeféjének cseréje miatt karbantartást végeznek. A karbantartás tervezetten történik, amely a termelőegység leterhelése mellett végezhető el. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint szeptember 3-án hajnalban állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »