ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Igazgatási szünet Igazgatási szünet

Igazgatási szünet az OAH-nál

2021.12.09

Az Országos Atomenergia Hivatal 2021. december 24-től 2022. január 2-ig igazgatási szünetet tart a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvényben foglaltaknak megfelelően. Az igazgatási szünet alatt az OAH elektronikus ügyintézési portálján keresztül folyamatos az iratbefogadás.

Ezúton kívánunk minden partnerünknek, valamint a honlapunkra látogatóknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt!

Tovább olvasom »

OAH-hírlevél OAH-hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2021.12.08

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2021. első félévi biztonsági teljesítményének értékelésével, a fontosabb jogszabályváltozásokkal és szervezeti változásokkal, a Paks II. beruházás 2021-es hatósági felügyeletével. Emellett olyan témák is megjelennek, mint a nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi elemzésével kapcsolatos nemzeti képzés, a 30 éves magyar biztosítéki támogatóprogram, valamint beszámolunk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 65. közgyűléséről.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.12.07

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „A nukleáris létesítmény és a radioaktívhulladék-tároló biztonsági övezetéről” című útmutató célja, hogy meghatározza azokat a tevékenységeket, illetve a tevékenységekkel oksági összefüggésben álló körülményeket és állapotokat, amelyekről a biztonsági övezettel érintett – vagyis részben vagy egészben biztonsági övezethez tartozó – ingatlanok tulajdonosainak tájékoztatniuk kell a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolók engedélyeseit, valamint a tájékoztatás módját és határidejét.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2021.12.02

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Indokolási és optimálási követelmények teljesítése az engedélykérelmek összeállításakor” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.12.02

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „Az építés organizációja és kontrollja új blokkok és a hozzájuk kapcsolódó építmények esetén” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a megvalósítás időbeli és térbeli organizációjára, valamint a projekt időbeli kontrolljára vonatkozóan és egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, ezzel elősegítve az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.12.02

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „A radioaktívhulladék-tároló létesítmények eseti jelentései” című útmutató.

Tovább olvasom »

OECD NEA főigazgatójának látogatása OECD NEA főigazgatójának látogatása

Az OAH-ba látogatott az OECD NEA főigazgatója

2021.12.02

2021. december 1-én az Országos Atomenergia Hivatalba látogatott William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) főigazgatója, akit Kádár Andrea Beatrix, az OAH főigazgatója fogadott.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőműre vonatkozó valószínűségi alapú biztonsági elemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Atomerőművi valószínűségi biztonsági elemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi nukleáris környezetben lévő beton- és vasbetonszerkezetek” című útmutató.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2021.11.29

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2021. november 24-én megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett, a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.

Tovább olvasom »

ENSREG plenáris ülés ENSREG plenáris ülés

ENSREG plenáris ülés

2021.11.26

2021. november 24-én került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (ENSREG) soron következő plenáris ülésére hibrid formában (személyes megjelenés mellett online bejelentkezés lehetőségével), amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója is bemutatkozott első részvétele alkalmából. Beszédében ismertette az Atomtörvény legfontosabb módosításait, amely az OAH szakmai függetlenségének megtartása mellett szervezeti és költségvetési szempontból is nagyobb önállóságot teremt a hivatal számára. A főigazgató hangsúlyozta, hogy az OAH nemzetközi kapcsolatai és feladatai változatlanok maradnak, a hivatal továbbra is kiemelt figyelmet fordít erre a területre, különösen az uniós tagországokkal való kapcsolatokra és az ENSREG keretén belüli együttműködésre. Megerősítette, hogy az ENSREG három munkacsoportjában továbbra is részt vesznek az OAH szakértői.

Tovább olvasom »