ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.31

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma 100 fős étterem és főzőkonyha (UYA 1.1.3.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Lezajlott a 2022. évi MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – OAH vezetői találkozó

2022.05.30

2022. május 26-án, Pakson találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön. Az engedélyes és a hatóság vezetése áttekintette azokat az ügyeket, amelyek mindkét fél számára kiemelt fontosságúak a nukleáris biztonság területén.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.26

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges résfal építési engedély iránti kérelem ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

ÁSZ jelentés ÁSZ jelentés

Pozitív eredménnyel zárult a nukleáris biztonság számvevőszéki ellenőrzése

2022.05.25

2022. május 24-én jelent meg az Állami Számvevőszék jelentése a nukleáris biztonság ellenőrzéséről, amelyben az ÁSZ kiemelte, hogy az „Országos Atomenergia Hivatal szabályozottsága biztosította a nukleáris létesítményeket és a radioaktívhulladék-tárolókat érintő hatósági ellenőrzési feladatok szabályozott ellátását. … Az Állami Számvevőszék korábbi ellenőrzési megállapításaira tett intézkedések a közpénzügyi helyzet javulását eredményezték az Országos Atomenergia Hivatalnál és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnál.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.24

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére a P2-HA0036 számú, az Igazgatási és Kiszolgáló épületek komplexuma Beruházói Irodaépület (UYA 1.1.2) építési tevékenységeire kiadott építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítása ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

NAÜ ellenőrök képzése NAÜ ellenőrök képzése

NAÜ ellenőrök képzése Magyarországon

2022.05.24

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. május 16-20. között Magyarországon került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti képzésére a hazai támogatóprogram keretében.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Négyoldalú találkozó

Négyoldalú hatósági találkozó Csehországban

2022.05.23

A cseh, magyar, szlovák és szlovén nukleáris hatóságok részvételével május 11-12-én a dél-morvaországi (Cseh Köztársaság) Mikulovban került sor az évente szokásos négyoldalú hatósági találkozóra. A magyar delegációt Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke vezette.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelés a 4. blokkon

2022.05.21

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkján 2022. május 21-én 16:20-kor generátor védelmi működés történt, melynek következtében a blokk jelenleg 50%-on üzemel. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.20

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma Fővállalkozói irodaépületének (UYA 1.1.1.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

ARTEMIS-jelentés ARTEMIS-jelentés

Elérhető a magyarországi ARTEMIS-misszió összefoglaló jelentése

2022.05.19

2022. március 20-29 között zajlott le a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS-missziója, amelynek során külföldi szakemberekből álló delegáció vizsgálta meg a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladékok kezelésére kialakított hazai rendszert. A vizsgálatról készült összefoglaló jelentést a NAÜ 2022. május 18-án hozta nyilvánosságra honlapján.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2022.05.19

Tiz fizikai védelmi tárgyú útmutató felülvizsgálatáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az útmutatók műszakilag változatlan tartalommal jelennek meg, a felülvizsgálatra a jogszabályváltozások átvezetése miatt volt szükség.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2022.05.18

2022. május 19-én hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »