ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Álláshirdetés Álláshirdetés

Az OAH munkatársat keres nukleáris biztonsági, sugárvédelmi és nukleáris védettségi felügyelői álláshelyekre

2020.07.02

Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának hatósági felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenységek ellátása. A jelentkezési dokumentumok benyújtása folyamatos, azokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu email címre kérjük elküldeni.

Tovább olvasom »

Forrás: www.paks2.hu Forrás: www.paks2.hu

Benyújtotta a létesítésiengedély-kérelmet a Paks II. Zrt.

2020.06.30

2020. június 30-án a Paks II. Atomerőmű Zrt. benyújtotta az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az engedélyezési eljárás 2020. július 1-jén indul, amelynek lefolytatására az OAH-nak 12 hónapja van, ez szükség szerint 3 hónappal hosszabbítható.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.06.29

2020. június 30-án 00:00 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezésen terven felüli karbantartást végeznek. Ez a termelőegység 50%-os leterhelése mellett végezhető el. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint július 1-én, délután állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.06.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UXD 6.2 számú Fémáru raktár építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Forrás: CTBTO Forrás: CTBTO

A CTBTO nemzetközi mérőhálózata Svédországban három radioizotóp emelkedett szintjét mutatta ki

2020.06.29

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetének (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization, CTBTO) nemzetközi mérőhálózata Svédországban három különböző radioizotóp (ruténium 103, cézium 134 és cézium 137) megemelkedett szintjét mutatta ki a levegőben. Lassina Zerbo, a szervezet vezetője jelezte: bár a most mért szint magasabb az átlagosnál, az egészségre nincs káros hatással. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az ilyenkor szokásos gyakorlatnak megfelelően kérte a tagállamokat, hogy jelezzék, ha szintén kimutattak radioizotópokat, illetve ha bármilyen olyan esemény történt, amely összefüggésbe hozható a kibocsátással. Magyarországon – az eddigi adatok alapján – nem mutattak a mérőállomások megemelkedett háttérsugárzást, illetve a radioizotópok megemelkedett szintjét.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.06.29

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „Az új atomerőművi blokkok építményeinek építési engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott általános és nukleáris biztonsági követelmények teljesülését, az alkalmazott műszaki megoldásoknak megfelelően.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.06.26

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek tervezése” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a tervezett berendezés szilárdsági megfelelőségének megítélését lehetővé tevő számításokkal kapcsolatban.

Tovább olvasom »

NAÜ tesztkészlet NAÜ tesztkészlet

Magyarországra is megérkezett a NAÜ COVID-19-et kimutató berendezése

2020.06.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség még márciusban tette közzé, hogy a tagállamok számára – amennyiben igényt tartanak rá – a koronavírus gyors kimutatására alkalmas, nukleáris technológián alapuló tesztkészletet biztosít saját erőforrásaira támaszkodva, hozzájárulva a járvány elleni világszintű küzdelemhez. Számos ország mellett hazánk is jelezte, örömmel fogadja a NAÜ által felajánlott teszteket. Júniusban megérkezett a szállítmány a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.06.25

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult, röntgenspektrométer berendezéstípus hatósági felügyelet és ellenőrzés alóli mentesítés engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.06.24

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Munkatérhatárolás, talajszilárdítás és talajkiemelés engedélyezési dokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon az engedélyezési dokumentáció elkészítéséhez.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2020.06.23

2020. június 23-án hajnalban megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjához tartozó gépészeti berendezés csővezetékeinek cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50%-os teljesítménnyel üzemel.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.06.22

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Radioaktív sugárforrások felismerése és kezelése” című útmutató.

Tovább olvasom »