ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

A NAÜ főigazgatójával folytatott megbeszélést az OAH elnöke

2023.09.28
Megbeszélés a NAÜ főigazgatójával Megbeszélés a NAÜ főigazgatójával

Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke 2023. szeptember 27-én egyeztetést folytatott Rafael Mariano Grossival, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatójával, a NAÜ 67. Közgyűlése margóján Bécsben. A találkozó során az OAH elnöke gratulált ahhoz, hogy a NAÜ Közgyűlése újabb négy évre Grossit nevezte ki az Ügynökség főigazgatójává, továbbá áttekintették a magyar nukleáris szabályozási környezet modernizálásának aktuális helyzetét.


Az OAH legutóbb 2023 júliusában folytatott online megbeszélést a NAÜ-vel a Nukleáris Biztonsági Szabályzatok (NBSZ) tervezett módosításáról, amelynek utókövetéseként a mostani találkozón a magyar nukleáris szabályozási környezet modernizálásáról, ennek keretében az OAH 2023. évi egyik legjelentősebb feladatáról, az NBSZ felülvizsgálatának aktuális helyzetéről és a NAÜ kis moduláris reaktorok szabályozásának harmonizációját célzó kezdeményezés előrehaladásáról tárgyalt a két vezető.

A találkozó során az OAH elnöke Kádár Andrea Beatrix jelezte, hogy az OAH a hatósági keretrendszer tízévente esedékes felülvizsgálatának érdekében a közeljövőben tervezi meghívni a NAÜ IRRS (Integrated Regulatory Review Service) misszióját. A legutóbbi misszióra 2015-ben került sor.Facebook megosztás