ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Sikeres volt az OAH elektronikus sajtótájékoztatója

2021.01.21

2021. január 19-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal a szokásos évindító sajtótájékoztatóját, azonban a járványhelyzet miatt elektronikusan került rá sor. A hivatal rövid időn belül válaszolt minden megkeresésre, az összes interjúkérésnek eleget tett. Az egyik legfontosabb kérdéskör az új atomerőművi blokkok létesítési engedélyezési eljárásának aktuális helyzete volt.

Tovább olvasom »

Értesítés Értesítés

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2021.01.20

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2020-04994/2020 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2021. január 20-tól 2021. január 26-án éjfélig tart.

Tovább olvasom »

Sajtó-összefoglaló Sajtó-összefoglaló

Elérhető a sajtó számára készített összefoglaló

2021.01.19

Az Országos Atomenergia Hivatal a mai napon (2021. január 19-én) 8 óra és 14 óra között tartja elektronikus sajtótájékoztatóját, az összefoglaló elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

100 MW–ot meghaladó leterhelés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.01.15

2021. január 15-én 08:51-kor a Paksi Atomerőmű 1. blokkján generátor differenciálvédelmi működés miatt 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A villamos védelmi működés rendben lefutott, a blokk paramétereit az operatív személyzet stabilizálta. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Meghívó Meghívó

Meghívó az Országos Atomenergia Hivatal évindító elektronikus sajtótájékoztatójára

2021.01.15

Az OAH 2021. január 19-én tartja évindító sajtótájékoztatóját „2020: járványhelyzetben sem változott a nukleáris biztonság szintje, 2021: létesítési engedélyezési eljárás a fókuszban” címmel. A járványhelyzetre való tekintettel idén elektronikus formában kerül sor a rendezvényre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.01.07

2021. január 8-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Red Book Red Book

Megjelent a NAÜ és az OECD NEA urántermelésről és felhasználásról szóló közös kiadványa

2021.01.06

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az OECD Nukleáris Energia Ügynökség 2020 decemberében tette közzé a Red Book című, kétévente megjelenő közös kiadványát, amely 45 ország urántermelésével és uránfelhasználásával kapcsolatos adatokat és elemzéseket tartalmaz.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.01.04

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult Fővállalkozói raktárak Adminisztrációs és kiszolgáló épület (USU 2.9) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Az ONER kritikus feladatai – megújult az OBEIT 3.1 útmutató

2021.01.04

Az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum felülvizsgálatára elsősorban az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül, független és intézményi szakértők szakmai javaslatai alapján került sor, összhangban az OBEIT felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.01.04

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, CEB UXK 13.2 Földmunkák komplexuma, Adminisztrációs és kiszolgáló épület építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Forrás: www.nek.si Forrás: www.nek.si

A horvárországi földrengés miatt leállt a Krško atomerőmű

2020.12.29

A 6.4-es erősségű földrengés epicentruma Zágrábtól mintegy 40 kilométerre volt. A földrengés következtében automatikusan leállt a horvát-szlovén határhoz közeli, szlovén oldalon található Krško atomerőmű. A szlovén nukleáris hatóság tájékoztatása szerint a szakemberek megelőzésként ellenőrzik a berendezések és rendszerek állapotát. Az eddigi információk alapján az atomerőmű biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Nem érintette a Paksi Atomerőmű működését a hazánkban észlelt földrengés

2020.12.29

2020. december 29-én 12 óra 21 perckor kisebb földrengést észleltek Paks körzetében. A Paksi Atomerőműben védelmi működés nem történt, így a blokkok névleges teljesítményen, zavartalanul üzemelnek. Az atomerőművi blokkok biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »