ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

útmutató  útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.04.26

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. „A Nukleáris Biztonsági Szabályzat szerinti nukleáris építmények építési, bontási, átalakítási engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy (ajánlásokat adva az engedélyezési terviratok és dokumentációk elkészítéséhez, műszaki tervdokumentációk összeállításához) egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

atomerőmű atomerőmű

100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkentés az atomerőmű 4. blokkján

2019.04.23

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatása szerint a 4-es blokkon 2019. április 23-án 15.00 órától a 7. turbinagépcsoportot érintően karbantartást végeznek a szakemberek, amelynek kapcsán a blokkot 50%-ra leterhelik. A blokk felterhelését várhatóan 2019. április 24-én 6.00 órakor kezdik meg.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2019.04.18

Az elmúlt időszak legfontosabb statisztikai adatai mellett olyan kiemelt témákról írunk, mint az Integrált Hatósági Felülvizsgálati Követőmisszió, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatáról szóló összefoglaló jelentés, a Plucky Puli nemzeti nukleáris védettségi gyakorlat, az ECUREX-2018 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat, vagy a Paks II. projekthez kötődő 2018-as hatósági tevékenység. A hírlevélben foglalkozunk olyan rendkívüli eseménnyel is, mint a sugárforrást tartalmazó geofizikai szonda kutatófúrásba történő beesése. Emellett áttekintést adunk a közelmúlt nemzetközi eseményeiről is.

Tovább olvasom »

előadás előadás

OAH-s előadások az Árpád Napokon

2019.04.16

2019. április 16-án az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa tartott előadást az Árpád Gimnázium meghívására az Árpád Napokon a nukleáris biztonság és védettség, valamint a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében.

Tovább olvasom »

WENRA ülés WENRA ülés

WENRA jubileumi ülés Budapesten

2019.04.16

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében április 9-11. között Budapesten került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) ülésére, amelyre 25 országból mintegy hatvan résztvevő érkezett. A szervezet létrejöttének 20., jubileumi évében megtartott tavaszi plenáris ülésen megtárgyalták és elfogadták többek között a szervezet újstratégiai célkitűzéseit és aláírták a szervezet további működését meghatározó módosított alapszabályzatot.

Tovább olvasom »

továbbképzés továbbképzés

Radioaktív anyagok fizikai védelmi ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzés

2019.04.16

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. április elején a radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzést tartott az OAH felügyelőinek és a társszervek képviselőinek.

Tovább olvasom »

közmeghallgatás feljegyzése közmeghallgatás feljegyzése

Elérhető a március 28-i közmeghallgatás feljegyzése

2019.04.12

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott Pakson: az elhangzottakat dokumentáló feljegyzés elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Veszprémben

2019.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Veszprém. A rendezvény helyszíne a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.), időpontja 2019. május 30. (csütörtök), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

ellenőrzés ellenőrzés

A Paksi Atomerőmű kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenységének nemzetközi ellenőrzése

2019.04.10

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága nukleáris energiával foglalkozó igazgatóságának munkatársai 2019. április 2-5 között ellenőrzést tartottak hazánkban, amelynek tárgya az MVM. Paksi Atomerőmű Zrt. kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenysége volt.

Tovább olvasom »

találkozó találkozó

Négyoldalú találkozó Szlovéniában

2019.04.09

A cseh, magyar, szlovák és szlovén, nukleáris hatóságok részvételével április 3-4-én a szlovéniai Ptujban került sor a szokásos éves négyoldalú találkozóra. A magyar delegációt Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris és más radioaktív anyag szállításához szükséges fizikai védelmi terv kidolgozása” című útmutató részletes leírást ad a nukleáris anyagot, radioaktív sugárforrásokat és radioaktív hulladékokat szállítók számára a szállítás fizikai védelmi tervének elkészítéséhez, elősegítve az előírt követelmények teljesítését.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

ATDR és elektronikus építési napló karbantartása az OAH honlapján

2019.04.04

Ezúton értesítjük engedélyeseinket, hogy 2019. április 4-én, 15:00 és 17:00 között az OAH honlapján karbantartás miatt nem lesz elérhető az ATDR és az elektronikus építési napló, ez idő alatt nem tudnak ügyeket benyújtani a hivatal felé. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább olvasom »