ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.05.19

2024. május 19-én, 11:30 és 15:15 között az MVM Paksi Atomerőmű 1., 3. és 4. blokkja összesen 150 MW, menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően az 1-es és 4-es blokkot visszaterhelték a névleges teljesítményre, a 3-as blokk felterhelését megkezdték, a névleges teljesítmény elérése előtt az egyik berendezésen karbantartási tevékenységet végeznek. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.05.18

2024. május 18-án, 12:00 és 15:45 között az MVM Paksi Atomerőmű 1., 3. és 4. blokkja összesen 150 MW, menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2024.05.17

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma 100 fős étterem és főzőkonyha (UYA 1.1.3.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Kibővített négyoldalú hatósági találkozó Kibővített négyoldalú hatósági találkozó

Kibővített négyoldalú hatósági találkozó Magyarországon az őszinte szakmai párbeszéd és szoros együttműködés jegyében

2024.05.17

2024. május 14-15-én az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében Balatonfüreden került sor a cseh, magyar, szlovák és szlovén nukleáris hatóság vezetőinek hagyományos éves találkozójára, melyhez ez alkalommal Finnország és Lengyelország partnerhatósága is csatlakozott. A magyar delegációt Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezette. A találkozó résztvevői ismertették a hatósági tevékenységüket érintő fontosabb szervezeti és jogszabályi változásokat, megvitatták a hatályos nemzeti szabályozási mechanizmussal kapcsolatos kihívásokat, valamint áttekintették az új atomerőművek – a kis moduláris reaktorokat is beleértve – létesítésével összefüggő regulátori feladatokat. A hatóságok képviselői emellett beszámoltak a felügyelt létesítmények biztonságát érintő eseményekről, és megosztották az európai uniós és nemzetközi szinten intézményesített keretek között folytatott együttműködés tapasztalatait.

Tovább olvasom »

NAÜ-ellenőrök képzése NAÜ-ellenőrök képzése

NAÜ-ellenőrök képzése Magyarországon

2024.05.15

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2024. május 6-10. között Magyarországon került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) ellenőreinek képzésére. Magyarország rendszeres támogatást nyújt a NAÜ nukleáris biztosítéki rendszerének fenntartásához és fejlesztéséhez, amely leginkább három területhez, a NAÜ képzési tevékenységéhez, új berendezések és technológiák kifejlesztéséhez és új műszerek és berendezések teszteléséhez kötődik.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműben

2024.05.12

2024. május 12-én, 10:30 és 16:00 között az MVM Paksi Atomerőmű 1. és 4. blokkja összesen 150 MW, menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműnél

2024.05.10

2024. május 10-én, 11:00 és 15:15 között az MVM Paksi Atomerőmű 1. 3. és 4. blokkja összesen 150 MW, menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

IRRS-misszióra készül az OAH IRRS-misszióra készül az OAH

IRRS-misszióra készül az OAH

2024.05.10

2025 októberében kerül sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) Integrált Hatósági Felülvizsgálati Missziójára (IRRS) hazánkban, amelynek során az atomenergia biztonságos és békés célú felhasználásának felügyeletét ellátó hatósági rendszer NAÜ biztonsági szabványoknak való megfelelését vizsgálják. Az előkészítés részeként 2024. május 8-10. között a felülvizsgálati folyamatot támogató workshopot tartottak a NAÜ szakértői az Országos Atomenergia Hivatal és a felülvizsgálatban résztvevő szervezetek munkatársai számára.

Tovább olvasom »

Ultrabalaton Ultrabalaton

Ötödik alkalommal futotta körbe a Balatont az OAH futócsapata

2024.05.09

2024. május 3-5. között került megrendezésre a XVIII. Ultrabalaton futófesztivál, melynek ötödik éve aktív résztvevője az Országos Atomenergia Hivatal futócsapata és biciklis kísérőik.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Menetrendesített leterhelés a Paksi Atomerőműnél

2024.05.09

2024. május 9-én, 12:00 és 15:30 között az MVM Paksi Atomerőmű 1. 3. és 4. blokkja összesen 275 MW, menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkokat visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokkok biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2024. évi karbantartása

2024.05.09

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2024. május 10-től megkezdődik, a 2. blokk 2024. évi karbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Tájékoztató Tájékoztató

Tájékoztató a jogszabály alapján feljogosított független ellenőrző szervezetek nyilvántartásáról

2024.05.09

2024. május 9-től hatályba lép a jogszabály alapján feljogosított független ellenőrző szervezet nyilvántartásáról, valamint az akkreditálás során érvényesítendő követelményekről szóló 1/2024. (IV. 8.) OAH rendelet, amelynek értelmében a jogszabály alapján feljogosított független ellenőrző szervezeteket az OAH nyilvántartásba veszi, illetve döntést hoz nyilvántartásának felfüggesztésére és nyilvántartásból való törlésére.

Tovább olvasom »