ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.02.15

2021. február 16-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkefecseréje. Az 1. blokkon 02. 10-től 02. 12-ig az 1-es turbinához tartozó berendezés javítását végezték, a most aktuális karbantartás a 2-es turbina részegységét érinti. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag az esti órákban állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.02.09

2020. február 10-én 0 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkján tervezett karbantartást végeznek, amely a termelőegység 50 %-os leterhelése mellett végezhető el. A blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs. A blokk a tervek szerint február 12-én a délutáni órákra éri el ismét a névleges teljesítményt.

Tovább olvasom »

Forrás: OECD NEA Forrás: OECD NEA

OECD NEA-felmérés a nukleáris hatóságok iránti bizalomról

2021.02.09

Az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége (NEA) február 8-án tette közzé azt a felmérést, amelynek célja, hogy véleményeket és visszajelzéseket gyűjtsön arról, hogyan lehet bizalmat építeni és fenntartani a nukleáris hatóságok és a velük kapcsolatban álló érdekelt felek között. A felmérés eredménye kulcsfontosságú a jövőbeni tevékenységek szempontjából. Az ügynökség március 15-ig várja az érdekelt felek válaszait. A vélemények minél szélesebb körű megismerése érdekében a NEA kérte a tagországok nukleáris hatóságait, hogy tegyék közzé a felmérésről szóló tájékoztatást, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal ezúton tesz eleget.

Tovább olvasom »

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése az RHK Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2021.02.08

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2020-04994/2020 ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2021. január 20. és 2021. január 26. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

WENRA SRL WENRA SRL

Új WENRA Biztonsági Referenciaszintek a meglévő kutatóreaktorokra

2021.02.02

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) Plenáris ülése jóváhagyta, majd a szervezet honlapján megjelentette a meglévő kutatóreaktorokra vonatkozó új Biztonsági Referenciaszinteket.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Sikeres volt az OAH elektronikus sajtótájékoztatója

2021.01.21

2021. január 19-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal a szokásos évindító sajtótájékoztatóját, azonban a járványhelyzet miatt elektronikusan került rá sor. A hivatal rövid időn belül válaszolt minden megkeresésre, az összes interjúkérésnek eleget tett. Az egyik legfontosabb kérdéskör az új atomerőművi blokkok létesítési engedélyezési eljárásának aktuális helyzete volt.

Tovább olvasom »

Értesítés Értesítés

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2021.01.20

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2020-04994/2020 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2021. január 20-tól 2021. január 26-án éjfélig tart.

Tovább olvasom »

Sajtó-összefoglaló Sajtó-összefoglaló

Elérhető a sajtó számára készített összefoglaló

2021.01.19

Az Országos Atomenergia Hivatal a mai napon (2021. január 19-én) 8 óra és 14 óra között tartja elektronikus sajtótájékoztatóját, az összefoglaló elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

100 MW–ot meghaladó leterhelés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.01.15

2021. január 15-én 08:51-kor a Paksi Atomerőmű 1. blokkján generátor differenciálvédelmi működés miatt 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A villamos védelmi működés rendben lefutott, a blokk paramétereit az operatív személyzet stabilizálta. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Meghívó Meghívó

Meghívó az Országos Atomenergia Hivatal évindító elektronikus sajtótájékoztatójára

2021.01.15

Az OAH 2021. január 19-én tartja évindító sajtótájékoztatóját „2020: járványhelyzetben sem változott a nukleáris biztonság szintje, 2021: létesítési engedélyezési eljárás a fókuszban” címmel. A járványhelyzetre való tekintettel idén elektronikus formában kerül sor a rendezvényre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.01.07

2021. január 8-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Red Book Red Book

Megjelent a NAÜ és az OECD NEA urántermelésről és felhasználásról szóló közös kiadványa

2021.01.06

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az OECD Nukleáris Energia Ügynökség 2020 decemberében tette közzé a Red Book című, kétévente megjelenő közös kiadványát, amely 45 ország urántermelésével és uránfelhasználásával kapcsolatos adatokat és elemzéseket tartalmaz.

Tovább olvasom »