ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése Akkuyu Atomerőmű építési munkálatainak megtekintése

OAH-delegáció látogatása a török nukleáris hatóságnál

2022.10.24

2022. október 17-20. között a török nukleáris hatóság fogadta az Országos Atomenergia Hivatal felsővezetői és szakértői delegációját, amelyet Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezetett. A program részeként a delegáció ellátogatott az Akkuyu Atomerőmű építkezésének helyszínére, továbbá a török és a magyar hatóság vezetője megújított együttműködési megállapodást írtak alá.

Tovább olvasom »

Country Nuclear Power Profile Country Nuclear Power Profile

A NAÜ közzétette a 2022-es nukleáris országprofilokat tartalmazó kiadványát

2022.10.24

Az atomerőművet üzemeltető, atomprogramot végrehajtó, illetve tervező államok nukleáris országprofilját (Country Nuclear Power Profiles) tartalmazó kiadványt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség évente aktualizálja. A legújabbat 2022 októberében tették közzé.

Tovább olvasom »

Magyar-szlovén találkozó Magyar-szlovén találkozó

Magyar-szlovén kétoldalú találkozó új atomerőművi blokkok engedélyezési tapasztalatai kapcsán

2022.10.24

A szlovén nukleáris biztonsági hatóság két munkatársát fogadta az Országos Atomenergia Hivatal az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos magyar felkészülési és engedélyezési tapasztalatok megosztása céljából 2022. október 18-án.

Tovább olvasom »

OKSER Szakbizottság ülése OKSER Szakbizottság ülése

Az OAH-ban ülésezett az OKSER Szakbizottsága

2022.10.20

A pandémiás időszak online üléseit követően első alkalommal 2022. október 13-án tartotta személyes jelenlétű ülését a Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (OKSER) Szakbizottsága, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont. Az ülést Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke vezette le, aki egyben a szakbizottság új elnöke.

Tovább olvasom »

Felsőszintű Munkacsoport ülése Felsőszintű Munkacsoport ülése

Az OAH-ban ülésezett az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv gondozását végző Felsőszintű Munkacsoport

2022.10.17

Az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Terv gondozását végző Felsőszintű Munkacsoport (FMCS) 2022. október 12-én tartotta soron következő rendes ülését, amelyet Balczó Béla András, az Országos Atomenergia Hivatal kabinetfőnöke, egyben az FMCS elnöke vezetett. A napirend szerint az FMCS ülésén az EPREV-követőmisszió (Emergency Preparedness Review) jelentésének megvitatása és a miniszteri felelősségek rendszerének áttekintése történt meg, amelyet az idei kormányzati átalakulás indokolt.

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás Informatikai karbantartás

Informatikai karbantartás

2022.10.14

Tisztelt Látogatók!

2022. október 15-én (szombat) 11:00 - 14:00 között karbantartás miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2022.10.10

2022. október 7-én a tavalyi évhez hasonlóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A tízfős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.

Tovább olvasom »

NAÜ-képzés NAÜ-képzés

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2022.10.10

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. október 4. és 14. között kilenc külföldi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakaszaként, amelynek során megismerkednek a nukleáris fegyverkezés elterjedésének megakadályozását szolgáló magyarországi biztosítéki rendszerrel

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 1. blokkja

2022.10.10

A Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2022. évi karbantartását és főjavítását követően az üzemeltető szakemberek névleges teljesítményre felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

WENRA-munkacsoport ülése WENRA-munkacsoport ülése

WENRA-munkacsoport ülése az OAH-ban

2022.10.07

2022. szeptember 27-30. között a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) reaktorharmonizációs munkacsoportja megtartotta őszi ülését Budapesten, amelynek ezúttal az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.10.07

A 2022. szeptember 26. és 30. között tartott 66. NAÜ Közgyűlés a nukleáris biztonságról, védettségről, az ügynökségi biztosítéki intézkedések hatékonyságának megerősítéséről és fejlesztéséről, a NAÜ nukleáris tudomány, technológia és alkalmazások területén végzett munkájáról, valamint a műszaki együttműködési tevékenységekről elfogadott határozatokkal zárult.

Tovább olvasom »

US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása

Két- illetve többoldalú megbeszélést folytatott az OAH a régió, az USA, illetve Európán kívüli más országok társhatóságaival

2022.09.29

2022. szeptember 26-án kezdődött a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlése Bécsben. Az egyhetes tanácskozáson az Országos Atomenergia Hivatal delegációját Kádár Andrea Beatrix elnök vezette. Az elnök a központi programok mellett két- és többoldalú találkozókon vett részt, amelyeken tárgyalásokat folytatott a tagállamok felügyelő hatóságainak vezetőivel, továbbá az OECD Nukleáris Atomenergia Ügynökséggel, valamint felső szintű egyeztetésekre került sor az Európai Bizottsággal.

Tovább olvasom »