ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Főigazgatói dicséret Főigazgatói dicséret

Főigazgatói dicséretet kapott az OAH öt munkatársa

2021.12.24

Kádár Andrea Beatrix főigazgató idén az OAH öt munkatársát részesítette főigazgatói dicséretben, elismerve szakmai munkájukat és a 2021-ben nyújtott kiemelt teljesítményüket.

Tovább olvasom »

Nemzeti Akcióterv Nemzeti Akcióterv

Az OAH felülvizsgálta a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akciótervet

2021.12.22

2011-ben, a fukushimai baleset nyomán, Magyarországon is sor került a Paksi Atomerőmű biztonsági felülvizsgálatára, az ún. stressz-tesztre. Az eredmények alapján meghatározott biztonságnövelő intézkedések egységes keretben, a Nemzeti Akciótervben jelentek meg, melyet az OAH a honlapján nyilvánosságra hozott. Az Országos Atomenergia Hivatal az akciótervet rendszeresen felülvizsgálta és közzétette. Az OAH 2021-ben ismét elvégezte a terv felülvizsgálatát, amely elérhető a honlapon.

Tovább olvasom »

Sugárforrások elszállítása Sugárforrások elszállítása

Dispomedicor Zrt. sugárforrásainak elszállítása

2021.12.22

A felszámolás alatt álló Dispomedicor Zrt. radioaktív sugárforrásokat tartalmazó besugárzó berendezést üzemeltetett korábban, azonban a sugárforrások tárolására vonatkozó jogszabályi követelményeket nem tudták teljesíteni, amelyet a felszámolóbiztos jelzett az Országos Atomenergia Hivatal felé. Az OAH elkobozta a sugárforrásokat, amelyeket az OAH folyamatos helyszíni felügyelete mellett a cég debreceni telephelyéről elszállítottak.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Felterhelték a Paksi Atomerőmű 1. blokkját

2021.12.20

A Paksi Atomerőmű mind a négy blokkja névleges teljesítményen üzemel.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.12.17

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Radioaktív anyagokra vonatkozó szállítási fizikai védelmi gyakorlatok tervezési, végrehajtási és értékelési módszerei” című útmutató részletes útmutatást és gyakorlati példát ad a szállítások fegyveres biztosításában részt vevők részére szervezendő és kétévente ismétlendő fizikai védelmi gyakorlatok tervezéséhez, végrehajtásához és értékeléséhez.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.12.16

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának eseti jelentései” című útmutató célja, hogy a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzembe helyezés alatt lévő és üzemelő létesítményrészei jelentésköteles eseményeinek körét és a jelentés tartalmát meghatározza.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Véget ért a karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.12.15

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2021. december 10-én 15 órakor irányítástechnikai berendezés javítása miatt leterhelték. A karbantartás során azonban egy mintavételi elzáró elem hibáját azonosították, amely miatt az 1. blokk tervezett visszaindulásában csúszás következett be. A probléma elhárítására a szükséges intézkedéseket meghozták, a karbantartás sikeresen zárult. A jelenlegi ütemterv szerint az 1. blokkot 2021. december 16-án a délutáni órákban terhelik fel névleges teljesítményre. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nem volt.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Tájékoztatás az OAH informatikai rendszereit érintő karbantartásról

2021.12.14

2021. december 14-én délután 16:30 és 18:30 közötti időszakban az OAH elektronikus ügyintézési szolgáltatásai (ATDR, E-Napló) karbantartás miatt nem lesznek elérhetőek. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2021. évi karbantartása

2021.12.14

A Paksi Atomerőműben befejezték a 2. blokk ez évre tervezett nagykarbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Pályaorientációs nap Pályaorientációs nap

OAH-s előadások a pályaorientációs napon

2021.12.14

2021. december 11-én a Kerék Általános Iskola és Gimnázium meghívására az intézmény pályaorientációs napjának keretében az Országos Atomenergia Hivatal három munkatársa tartott előadást a környezetünkben lévő sugárzásokról, a nukleáris védettségről és a sugárvédelemről, a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében, valamint az OAH feladatairól, bemutatva a mérnöki területek nyújtotta lehetőségeket. Az előadások között a diákoknak lehetőségük volt megtekinteni az OAH interaktív kiállítását, ahol a hivatal szakértői válaszoltak a kérdéseikre, továbbá megismerkedhettek a hazai nukleáris létesítményekkel és a nukleáris biztonság kérdéskörével.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.12.10

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2021. december 10-én 15 órakor irányítástechnikai berendezés javítása miatt leterhelik. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

VVER Hatósági Fórum VVER Hatósági Fórum

VVER-fórum az OAH szervezésében

2021.12.09

2021. november 30-án kezdődött a háromnapos VVER Hatósági Fórum, amelyet ezúttal az Országos Atomenergia Hivatal szervezett. Az eredeti tervektől eltérően, a járványhelyzetre való tekintettel online formátumban került sor a rendezvényre. A fórum fő célja, hogy a VVER-típusú atomerőműveket üzemeltető országok nukleáris hatóságai kicseréljék tapasztalataikat, tájékoztassák egymást eredményeikről, a jó gyakorlatok bemutatásával segítsék egymás munkáját. Az előző ülésre 2019-ben került sor, így most a résztvevők 2 éves periódusról adtak áttekintést.

Tovább olvasom »