ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Állománygyűlés Állománygyűlés

Véget ért az OAH-nál a távmunka időszaka

2021.09.07

A Védelmi Munkabizottság javaslatára az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese úgy döntött, hogy szeptember 6-tól újra a járvány előtti rend szerint működik az OAH, és véget ér a dolgozók védelmében elrendelt távmunka időszaka, tekintettel a szervezet közel teljes átoltottságára. Az OAH irodaházába való belépés szintén a járvány előtti rend szerint történik, így a külső vendégek számára sincsenek (a szokásos beléptetési protokollon kívüli) korlátozó intézkedések.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.09.07

2021. szeptember 7-én 13:00 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezések szénkeféjének meghibásodása miatt előre nem tervezett karbantartást végeznek. A karbantartás a termelőegység 50%-os leterhelése mellett végezhető el. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot előre láthatólag még a mai nap során állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Főkeringtető szivattyú tömítő fokozatának hibafeltárása a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2021. évi karbantartása során

2021.09.06

A 4. blokki főjavítás során az erőmű szakemberei az 1. főkeringtető szivattyú tömítő fokozatánál előre nem látható hibát azonosítottak. A hiba elhárítását az üzemeltető szakemberek megkezdték, azonban emiatt a főjavítás utáni visszaindulás a tervezettnél később várható. Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli a karbantartási tevékenységeket, melyeknek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Feljegyzés Feljegyzés

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése az RHK Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) létesítési engedély iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2021.09.03

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) létesítési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2021-04830/2021ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2021. augusztus 11. és 2021.augusztus 17. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Új munkatársat keres az OAH adminisztrációs ügyintéző álláshelyre

2021.09.02

Az új munkatárs a szakmai főosztályoknak lesz segítségére a koordinációs, iratkezelési és irattárazási, valamint nyilvántartási feladatok ellátásában.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.09.01

2021. szeptember 2-án 04:00 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezések szénkeféjének cseréje miatt karbantartást végeznek. A karbantartás tervezetten történik, amely a termelőegység leterhelése mellett végezhető el. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint szeptember 3-án hajnalban állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.09.01

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „A nukleáris biztonság szempontjából fontos rendszerelemek környezetállósági minősítésének módszere és folyamata az új atomerőművek tervezése során” című útmutató.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi engedély Fizikai védelmi engedély

Az OAH jóváhagyta Paks II. Zrt. fizikai védelmi engedélykérelmét

2021.08.26

Az Országos Atomenergia Hivatal a 2021. augusztus 25. napján kelt határozatával jóváhagyta a Paks II. Atomerőmű Zrt. fizikai védelmi engedélykérelmét és a későbbi létesítmény Fizikai Védelmi Tervét.

Tovább olvasom »

Fotó: MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Állami kitüntetésben részesült az OAH két munkatársa

2021.08.25

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa kapott elismerést. Beszédes Tamás Sándor és Rédey Gábor Magyar Bronz Érdemkereszt Elismerésben részesültek.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.08.19

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új reaktortartályok állapotfelügyelete” című útmutató célja, hogy az új reaktortartályok állapotfelügyeletéhez ajánlásokat adva segítse a tervezési, létesítési és üzemeltetési fázisban az új reaktortartályok biztonságának értékeléséhez kapcsolódó vizsgálatokat, továbbá egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését, az alkalmazott műszaki megoldásoknak megfelelően a nukleáris biztonság szempontjából.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2021. évi karbantartása

2021.08.13

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően, a jelenlegi járványhelyzet figyelembe vétele mellett 2021. augusztus 13-tól megkezdődött az 4. blokk 2021. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás Közmeghallgatás

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2021.08.11

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) létesítési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2021-04830-0001/2021 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2021. augusztus 11-től 2021. augusztus 17-én éjfélig tart.

Tovább olvasom »