ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Tudományos Tanács ülése az OAH-ban

2023.02.17
Tudományos Tanács ülése Tudományos Tanács ülése

2023. február 7-én az Országos Atomenergia Hivatalban került sor az OAH Tudományos Tanácsának idei első ülésére. Kádár Andrea Beatrix, a hivatal elnöke beszédében hangsúlyozta: a jövőben szeretné megerősíteni, hangsúlyosabbá tenni a Tanács szerepét, és számít a testület szakmai állásfoglalásaira, aktív munkájára.


Az Atomtörvényben meghatározottak szerint az atomenergia biztonságos alkalmazásával összefüggő kormányzati, hatósági és nukleárisbaleset-elhárítási intézkedések tudományos megalapozásának biztosítása érdekében az atomenergia-felügyeleti szerv munkáját tudományos tanácsadó testület segíti.

Kádár Andrea Beatrix beszámolt az előző ülés óta eltelt legfontosabb hatósági fejleményekről, a kétoldalú találkozók eredményeiről, valamint az OAH által is követett nemzetközi trendekhez kapcsolódó tevékenységekről.

Az OAH elnöke 2023 februárjától Fichtinger Gyulát, az OAH korábbi főigazgatóját nevezte ki a Tudományos Tanács elnökévé, miután a korábbi elnök, Kiss Ádám (ELTE TTK Professzor Emeritusz, MTA tag, PhD) lemondott.

Az OAH elnöke hangsúlyozta, hogy továbbra is számít a Tanács munkájára és fontosnak tartja, hogy a Tanácsban zajló szakmai tevékenység révén az OAH hosszú távon is felkészült legyen a technológiai fejlődésekből adódó hatósági kihívásokkal szemben.Facebook megosztás