ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.12.05

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult, ionizáló sugárzást létrehozó berendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Argentin látogatás Argentin látogatás

Argentínában tárgyalt az OAH elnöke

2022.12.01

2022. november 19-én Argentínába látogatott az OAH delegációja, amelyet Kádár Andrea Beatrix elnök vezetett. A dél-amerikai ország szintén jelentős tapasztalattal rendelkezik az atomenergia alkalmazása területén, az üzemelő atomerőművek mellett új, kis moduláris reaktor létesítése zajlik.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta és elfogadta az OAH 2021. évi beszámolóját

2022.11.29

2022. november 29-én az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta az Országos Atomenergia Hivatal 2021. évi működéséről szóló beszámolóját. Az ülésen Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke tájékoztatta a képviselőket a hivatal hatósági felügyeleti tevékenységéről, a szervezet gazdálkodásáról, a járványhelyzet alatti zavartalan működéséről. Kiemelte, hogy a legtöbb engedélyt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára adta ki az OAH, illetve itt került sor a legtöbb ellenőrzésre 2021 folyamán, összesen 138-ra.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Regionális workshop az OAH-nál – hogyan csökkentsük a belső elkövetők által jelentett fenyegetettséget?

2022.11.29

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. november 14-17. között Budapesten került megrendezésre a belső elkövetők által jelentett fenyegetés csökkentése a nukleáris létesítményekben témájú regionális workshop.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Fizikai védelmi gyakorlatot tart a Paksi Atomerőmű és az Energiatudományi Kutatóközpont a november 28-i héten

2022.11.25

Az Energiatudományi Kutatóközpont és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2022. november 28-i héten, külön időpontban tartják az éves fizikai védelmi gyakorlatukat a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat

Nemzetközi és hazai nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatokon vett részt az OAH

2022.11.21

2022. november 16-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében ConvEx-2a típusú nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra került sor, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal a NAÜ-vel kötött gyorsértesítési egyezményéből eredő feladatait látta el. November 17-én a Paksi Atomerőmű éves teljeskörű baleset-elhárítási gyakorlata keretében egy 3-as blokkot érintő feltételezett baleseti helyzet kezelését szimulálták az atomerőmű és a hazai hatóságok.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés bizottsági ülésén adott tájékoztatást az OAH elnöke

2022.11.19

2022. november 17-én került sor az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésére, amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke tájékoztatta a képviselőket a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításának hatósági és jogszabályi vonatkozásairól, továbbá az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó eljárásokról.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2022.11.10

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2022. első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, az OAH 2021. évi tevékenységéről szóló Országgyűlési Beszámolóval, a nukleárisbaleset-elhárítási tevékenységgel, a Paks II. Atomerőmű Zrt-hez kapcsolódó engedélyezési eljárásokkal. Ezen felül áttekintjük az elmúlt időszak fontosabb nemzetközi eseményeit, így írunk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 66. közgyűléséről, az OAH elnökének NAÜ-nél tett látogatásáról, a finn-magyar kétoldalú találkozóról, valamint az orosz-ukrán konfliktus nukleáris biztonsági kihívásairól. Megemlékezünk arról, hogy Magyarország 50 éve nyújt garanciát a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség számára a nukleáris anyagok békés célú felhasználására.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH jogi-hatósági referens munkakörbe

2022.11.10

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2022. december 10.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Atomenergiáról - mindenkinek

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Budapesten

2022.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Budapest. A rendezvény helyszíne a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épülete (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 2.), időpontja 2022. december 13. (kedd), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.11.08

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Építési anyagok és szerkezetek raktára (2.8) építési engedély iránti kérelmének ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.10.31

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2022. október 31-től megkezdődik a 4. blokk 2022. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »