ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Az OAH felülvizsgálta a Fukushima tanulságait feldolgozó Nemzeti Akciótervet

2019.12.18

2011-ben, a fukushimai baleset nyomán, Magyarországon is sor került a Paksi Atomerőmű biztonsági felülvizsgálatára, az ún. stressz-tesztre. Az eredmények alapján meghatározott biztonságnövelő intézkedések, egységes keretben, a Nemzeti Akciótervben jelentek meg, melyet az OAH a honlapján nyilvánosságra hoztott. Az OAH az akciótervet évente felülvizsgálta és közzétette. A teljesítés határidejéhez közeledve az EU elvárásainak is megfelelve az OAH 2018 végén ismét elvégezte a terv felülvizsgálatát.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.12.16

A Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2019. december 15-én 22:50 perckor automatikus, 100 MW-ot meghaladó, nem tervezett teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Összefoglaló a Paksi Atomerőmű teljesítményéről

2019.12.16

Az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés a Paksi Atomerőmű teljesítménye iránt, egészen pontosan aziránt, hogy a névleges villamosteljesítmény feletti értékek hogyan fordulhatnak elő a működés során, mennyire érinti ez a nukleáris biztonságot. Rövid összefoglalónkban ezt a kérdést járjuk körbe. Legfontosabb kiemelni, hogy a Duna vizének alacsony hőmérséklete okozta villamos teljesítmény növekedés nincs hatással a nukleáris biztonságra.

Tovább olvasom »

atomerőmű atomerőmű

Javítási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.12.13

A Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2019. december 13-án 01:00 órától leterhelték tervezett karbantartásra. A karbantartás végrehajtásához a reaktorblokk egyik turbina-gépcsoportját teljesen leállították. A teljesítménycsökkentést követően a gerjesztőgép szénkeféinek cseréjét végezték. A szakemberek a javítást követően a nap folyamán végrehajtják a felterhelést névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

karácsonyi ajándékozás karácsonyi ajándékozás

Az OAH is csatlakozott a gyermekotthonban élők megajándékozására indult akcióhoz

2019.12.11

Az ünnepek közeledtével a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a minisztériumok és háttérintézményeik önkéntes adománygyűjtésbe fogtak a magyarországi gyermekotthonban élő gyermekek karácsonyi ajándékozására.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.12.11

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató első változata.

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás Informatikai karbantartás

Informatikai karbantartás

2019.12.06

Tisztelt Látogatók! 2019. december 9-én (hétfő) 15:30 - 17:30 között az OAH informatikai rendszereinek karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek és a honlap (http://www.haea.gov.hu vagy http://www.oah.hu) nem lesznek elérhetők. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Biztosítéki konzultáció Biztosítéki konzultáció

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2019.12.06

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek nukleáris biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével, 2014 óta, évente tart konzultációt. Az idei találkozóra 2019. december 4-én került sor az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Gyakorlat Gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.12.05

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2019. december 3-án megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról az RHK Kft. KKÁT üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme tárgyában

2019.12.04

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmet nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a Paksi Atomerőmű kiégett üzemanyagának átmeneti tárolását végző Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránt, melynek elbírálására az OAH közigazgatási hatósági eljárást indított. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján értesíteni kell az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatala (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az OAH (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.haea.gov.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Rendkívüli infromatikai karbantartás

2019.12.03

Tisztelt Látogatók! A mai napon (2019. december 3-án) 17-19 óra között az OAH informatikai rendszerein rendkívüli karbantartást tartunk. A karbantartás idején az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek nem lesznek elérhetők, továbbá a honlapon a létesítmények adatai nem fognak frissülni. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.12.03

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a mai napon tartja meg az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »