ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Meghívó az „Atomenergiáról – mindenkinek” című ismeretterjesztő konferenciára Veszprémbe

2013.04.16

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a veszprémi Pannon Egyetemmel 2013. május 23-án ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenkettedik alkalommal rendezett regionális konferencián neves előadók tekintik át mindazokat a területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot. A konferencia helyszíne a Pannon Egyetem Polinszky terme.

Tovább olvasom »

Megjelent az OAH Hírlevél idei első száma

2013.04.16

A kiadványban részletes írás található többek között a Paksi Atomerőmű I. blokkjának üzemidő-hosszabbításáról, a második alkalommal megrendezett bécsi soron kívüli felülvizsgálati értekezletről, valamint a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló első felszín alatti tárolóterének megnyitásáról.

Tovább olvasom »

Együttműködési megállapodás megújítása az MTA Energiatudományi Kutatóközpontjával

2013.04.15

Az Országos Atomenergia Hivatal, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja (MTA EK) az eddigi sikeres együttműködés megújításáról és kiszélesítéséről határozott. A megújított megállapodást dr. Rónaky József, az OAH főigazgatója, valamint dr. Horváth Ákos, az MTA EK főigazgatója 2013. április 11-én írta alá.

Tovább olvasom »

NAÜ Műszaki Értekezlet Bécsben magyar elnökléssel

2013.04.15

Dr. Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese látta el az elnöki feladatait annak a Műszaki Értekezletnek, amelyre a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében került sor. A 2013. április 8-12. között tartott szakmai rendezvényen 28 országból 41 résztvevő a nukleáris védettségi kultúra önértékelésére kidolgozott módszerről tárgyalt.

Tovább olvasom »

10 éve történt…

2013.04.10

Tíz évvel ezelőtt következett be az atomenergia magyarországi alkalmazásának eddigi legjelentősebb, a nemzetközi skálán INES 3 kategóriába sorolt üzemzavara, amely sajátosságai folytán méltán került és maradt hosszú időn keresztül a hazai és nemzetközi szakmai és közönségérdeklődés fókuszában.

Tovább olvasom »

Pályázat nukleáris biztonsági felügyelői munkakör betöltésére

2013.04.09

Az Országos Atomenergia Hivatal álláspályázatot hirdet nukleáris biztonsági felügyelői munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje 2013. április 22.

Tovább olvasom »

Török küldöttség látogatása az Országos Atomenergia Hivatalnál

2013.04.09

A kétnapos szakmai programon résztvevő vendégek látogatást tettek az Országos Atomenergia Hivatalnál is, ahol tájékoztatást kaptak az OAH nukleáris létesítmények biztonságát szavatoló tevékenységéről, valamint a paksi üzemidő-hosszabbítás terén játszott szerepéről.

Tovább olvasom »

Nukleáris kereskedelem: elemzés és előadás a biztonság érdekében

2013.04.08

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) „Nuclear Trade Analysis” programjának keretein belül az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2013. április 3-án került sor arra a szakmai rendezvényre, amelyen a hazai nukleáris kettős felhasználású (békés célokat szolgáló, illetve ettől eltérően is felhasználható) termékek, technológiák előállításával, illetve forgalmazásával foglalkozó hazai cégek kaptak tájékoztatást a program részleteiről. Az előadások során a résztvevők olyan, a proliferáció (nem békés célú felhasználás) elleni harchoz kötődő információkkal ismerkedhettek meg, amelyeket saját munkájuk során is jól hasznosíthatnak.

Tovább olvasom »

Hatósági fórumot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal

2013.04.05

2013. április 5-én az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében hatósági fórumra került sor, amely lehetőséget teremtett arra, hogy az OAH munkatársai mellett a különböző hatóságoktól érkező szakemberek tájékoztatást adjanak azokról – a saját területükön történt – változásokról, amelyek az atomenergia felhasználását is érintették.

Tovább olvasom »

A NAÜ nukleáris biztosítéki felügyelőinek képzése Magyarországon

2013.04.03

Magyarország rendszeres támogatást nyújt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) nukleáris biztosítéki rendszeréhez. A magyar támogató program részeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) – a NAÜ-vel közösen – ismét továbbképzést tartott a NAÜ ellenőrei számára.

Tovább olvasom »

Japán delegációt fogadott az OAH

2013.03.26

2013. március 20-22. között japán szakemberek delegációját fogadta Országos Atomenergia Hivatal. A japán kezdeményezés alapján szervezett szakmai látogatás elsődleges célja az volt, hogy a fukusimai katasztrófa következményeinek megoldásához nyújtson szakmai támogatást az OAH, nemzetközileg is hasznosítva a sérült fűtőelemekkel kapcsolatos hazai tapasztalatokat.

Tovább olvasom »

Meghívó a budapesti „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2015.03.23

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen 2015. április 17-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenhatodik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át azokat a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »