ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Aktív magyar szereplés a nukleáris létesítmények védettségi engedélyezésének kihívásait tárgyaló nemzetközi konferencián

2015.12.15

2015. december 7-11. között Bécsben, harmincöt országból mintegy hatvan szakember vitatta meg a nukleáris létesítmények védettségi engedélyezése során felmerült kihívásokat. A konferencia elnökének Horváth Kristófot, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettesét kérték fel, mellette Vincze Árpád főosztályvezető képviselte a magyar hatóságot.


A rendezvényen a szakemberek előadások keretében osztották meg tapasztalataikat, valamint panel megbeszéléseken vitatták meg a hatóságokat és engedélyeseket érintő kérdéseket.

Horváth Kristóf az új magyar blokkok engedélyezésével kapcsolatos elképzeléseket mutatta be, Vincze Árpád pedig az új blokkok tervezési alapfenyegetettségének meghatározására alkalmazott hazai gyakorlatot. Az elnöki jelentésben a tagállamok javaslatokat fogalmaztak meg a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség számára a jövőben kidolgozandó nemzetközi útmutatók tekintetében.

Facebook megosztás