ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek az oroszországi Leningrádi Atomerőműben történtekről

2015.12.21

Az oroszországi Leningrádi Atomerőmű II. számú reaktorblokkját pénteken kora délután leállították. A különböző források eltérő tartalommal számolnak be a történtekről, egyebek mellett az erőműből nyugat felé terjedő gőzfelhőről.
Az Országos Atomenergia Hivatal ellenőrizte a hazai mérőállomások sugárzási értékekeit, valamint a finn, az ukrán és az észt környezeti ellenőrző állomások adatait, de az említett üzemzavarra utaló eltérés nem volt tapasztalható, és nem tapasztalható jelenleg sem.


Az OAH felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, amely megerősítette, hogy az orosz hatóságok tájékoztatása szerint a turbinacsarnokban észlelt, nem radioaktív gőzkibocsátást követően  a II. számú  atomreaktort  leállították, hogy felkészüljenek egy sérült gőzvezetéken tapasztalt szivárgás megszüntetéséhez.

Az OAH továbbra is követi az eseményeket, folyamatosan figyeli és értékeli a környezeti ellenőrző állomások méréseit.

A Szentpétervár közelében található Leningrádi Atomerőmű (Leningradszkaja  Atomnaja Sztancija) négy RBMK típusú 1000 megawatt teljesítményű blokkja közül a második 1976 óta üzemel,  a jelenlegi tervek szerint 2017-ig. A telephelyen két új, 1200 megawatt teljesítményű reaktorblokk létesítése zajlik.Facebook megosztás