ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Több mint 200 résztvevő a debreceni Atomenergiáról – mindenkinek konferencián

2015.12.09

2015. december 4-én a Debreceni Tudományegyetemmel és a TIT Stúdió Egyesülettel közös szervezésben, az MTA Atommagkutató Intézet közreműködésével az Agóra Tudományos Élményközpontban került sor az Atomenergiáról – mindenkinek konferenciára. A különleges helyszínen a diákok az előadások, valamint a konferenciához kapcsolódó kiállítások mellett kipróbálhatták az élményközpont interaktív játékait is.


Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója köszöntőjében kiemelte: a hivatal feladatai közé tartozik a hiteles tájékoztatás, ezt a célt szolgálja az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett konferencia is.

Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja megnyitójában hangsúlyozta, az egyetemen arra nevelik az ifjúságot, hogy az újdonságokra nyitottak legyenek, és ide tartozik a nukleáris terület iránti nyitottság is. Kifejezte reményét, hogy a jövő atomfizikusai közül néhányan ott ülnek a hallgatóság soraiban.


A konferencián neves előadók tekintették át mindazokat a nukleáris témájú kérdéseket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot. Az előadások széles spektrumot fogtak át az atomenergia alkalmazásának különböző területeiről, a felmerülő kockázatokról, azok minimalizálásáról, illetve az alkalmazás biztonságáról. Az OAH bemutatása mellett a sugárzó környezet témájával, az atomerőművek biztonságával, a nukleáris terrorizmussal, az atomenergia jelenével és jövőjével, a radioaktív hulladékok elhelyezésével, Paks2-vel, valamint a Paksi Atomerőmű környezeti hatásaival ismerkedhettek meg a résztvevők.


A konferenciával párhuzamosan a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Mecsekérc Zrt. kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A kiállításon a Magyar Nukleáris Társaság szakembereinek közreműködésével a résztvevők sugárzás mérésére szolgáló műszereket próbálhattak ki.Facebook megosztás