ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény közigazgatási eljárás megindításáról

2014.06.12

Hidertmény a KKÁT 21-33 kamrák létesítési engedélyéről

Tovább olvasom »

Elhunyt dr. Bujdosó Ernő, az OAH nyugalmazott főosztályvezetője

2014.05.30

Emlékét őrizve, munkásságát elismerve az Országos Atomenergia Hivatal saját halottjának tekinti a 2014. május 29-én, 82 éves korában eltávozott kollégát.

Tovább olvasom »

Két munkacsoport magyar elnöklettel ülésezett az ESARDA 36. éves Közgyűlésén

2014.05.30

Az európai szervezetek által alapított szövetség többek között a nukleáris biztosítéki tevékenység – beleértve a nukleáris anyagok kezelését és nyilvántartását – minőségének, hatékonyságának és költséghatékonyságának javításán dolgozik. Emellett tevékenységük meghatározó területe a kutatás és fejlesztés, például a nukleáris fegyverkezés megakadályozása érdekében. A május 12-15. között Luxemburgban 150 fő részvételével tartott rendezvényen két munkacsoportot vezettek magyar szakemberek, amely a hazai szaktudás nemzetközi elismertségét jelenti.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek konferencia Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek konferencia Szegeden

Kiemelkedően sikeres volt a Szegeden megrendezett „Atomenergiáról – mindenkinek” konferencia

2014.05.26

Az Országos Atomenergia Hivatal a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint a TIT Stúdió Egyesülettel együttműködve 2014. május 20-án, Szegeden tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” konferenciasorozat XIV. rendezvényét, amelyen a térség nyolc városának tizenöt gimnáziumából mintegy kétszázötvenen vettek részt. Az eseményről helyi rádió, televízió és internetes magazin is tudósított.

Tovább olvasom »

OAH csapat, III. Közig Foci Kupa és Családi Nap OAH csapat, III. Közig Foci Kupa és Családi Nap

Eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az OAH csapata a III. Közig Foci Kupán

2014.05.19

2014. május 17-én a Fáy utcai Vasas Sportközpontban rendezték meg a III. Közig Foci Kupa és Családi Napot, ahol az Országos Atomenergia Hivatal csapata a nyolcaddöntőig jutott, olyan szervezetek csapatait legyőzve, mint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal.

Tovább olvasom »

Közlemény a magyar és az orosz nukleáris biztonsági hatóságok közötti szakmai kapcsolatokról

2014.05.09

Az orosz kormány honlapjára hivatkozva téves információ jelent meg a magyar sajtóban az orosz kormány felügyelete alá tartozó Szövetségi Környezetvédelmi, Műszaki és Nukleáris Ellenőrző Szolgálat (Rosztyehnadzor) és a magyar Országos Atomenergia Hivatal közötti, az atomenergia békés felhasználása keretében megvalósuló nukleáris és sugárbiztonsági együttműködésről.
Az OAH nem kíván sajtóhíreket kommentálni, azonban a hírek által kiváltott érdeklődésre tekintettel indokoltnak tartja a hatóságok közötti szakmai együttműködésről tájékoztatni a közvéleményt.

Tovább olvasom »

Közigazgatási hatósági engedélyezési eljárás ügyintézési határidőinek változása

2014.05.09

Ahogyan arról korábbi hírünkben beszámoltunk, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megindította a telephely vizsgálatra és értékelésre vonatkozó engedélyezési eljárását. Az egyes atomenergetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 139/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet hatályba lépésével az eljárásra vonatkozó ügyintézési határidők megváltoztak. A változásról az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján (7030 Paks Dózsa György út 55-61.), az OAH székház (1036 Budapest Fényes Adolf u. 4.) portáján, valamint az OAH honlapján (www.oah.hu).

Tovább olvasom »

Japán nukleáris védettségi szakértőket fogadott az Országos Atomenergia Hivatal

2014.05.08

2014. május 6-7. között Japánból érkezett nukleáris védettségi szakértők tettek látogatást a Paksi Atomerőműben és az Országos Atomenergia Hivatalban. A látogatás fő célja tapasztalatszerzés és konzultáció a nukleáris védettséget érintő területeken. Többek között a nukleáris védettségi kultúrához, tervezési alapfenyegetettség értékeléséhez, nukleáris védettségi szabályozás kialakításához, fizikai védelmi rendszerek megfelelőségének értékeléséhez, programozható rendszerek védelméhez kapcsolódóan kaptak tájékoztatást a japán szakemberek.

Tovább olvasom »

Rendben lezajlottak az Országos Atomenergia Hivatal által szervezett közmeghallgatások

2014.05.08

2014. május 5-én az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan, május 6-án előbb a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosításához, majd a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezéséhez kapcsolódóan tartott közmeghallgatást az OAH, bevonva az érintett létesítményeket és szakhatóságokat.

Tovább olvasom »

Meghívó a szegedi „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2014.05.08

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen 2014. május 20-án ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizennegyedik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át mindazokat a területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres jogász munkakörbe

2014.04.30

Az új munkatárs feladata lesz a központi államigazgatási szerv működéséhez, a szervezet igazgatásához kapcsolódó jogi feladatok ellátása. Így a munkakör részét képezi a szerződések, egyéb okiratok, beadványok szerkesztése, szabályzatok készítése és véleményezése, jogszabály-szerkesztési feladatok ellátása, részvétel közbeszerzési eljárásokban, jogi tanácsadás, hatósági munka segítése.

Tovább olvasom »

Jól működik az OAH minőségirányítási rendszere

2014.04.24

Az Országos Atomenergia Hivatal számára különösen fontos, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a legszigorúbb minőségirányítási követelményeknek is megfeleljen. Éppen ezért vezette be a hivatal 2002-ben az MSZ EN ISO 9001:2009-es szabványt. A Magyar Szabványügyi Testület márciusban megtartott második éves felülvizsgálata alapján kiadott határozata szerint az OAH minőségirányítási rendszere továbbra is a szabványnak megfelelően működik, ezért további egy évre fenntartja a tanúsítási okirat érvényességét.

Tovább olvasom »