ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.28

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművek biztonsági jelentései” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon az új atomerőművek biztonsági jelentéseinek formai és tartalmi követelményeivel kapcsolatosan.

Tovább olvasom »

Közvetlenül elérhetők az országos és nemzetközi háttérsugárzási mérések eredményei az OAH honlapjáról

2020.05.27

A lakosság tájékoztatása érdekében új információkkal bővítette honlapját az Országos Atomenergia Hivatal, így mostantól felhasználóbarát módon, könnyen elérhetők a hazai és a nemzetközi háttérsugárzási mérések eredményei.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.05.22

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően, a jelenlegi pandémiás (járványügyi) helyzet figyelembe vétele mellett 2020. május 21-től megkezdődött a 4. blokk 2020. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.05.21

2020. május 21-én hajnali 3 órától kezdődően a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezésen olyan terven felüli karbantartás kezdődött, amely a termelőegység 50%-os leterhelése mellett végezhető el.

Tovább olvasom »

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.20

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató célja, hogy új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének hatósági engedélyezésével kapcsolatosan egyértelművé tegye a nukleáris biztonsági hatósági elvárásokat.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.05.18

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, radioaktív anyag alkalmazásának és ionizáló sugárzást létrehozó berendezés üzemeltetése átalakításának engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.18

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Új reaktortartályok és primerköri berendezések ridegtöréssel szembeni biztonságának értékelése” című útmutató célja, hogy ajánlást nyújtson elsősorban a tervezési, létesítési fázisban az új VVER-1200 reaktortartályok és a primerkör ridegtöréssel szembeni biztonságának értékeléséhez normál üzem, szilárdsági nyomáspróba, nyomás alatti hőütés és nem várt üzemi események esetéhez tartozó elemzések terjedelmére és minimális tartalmára.

Tovább olvasom »

Törölt rendezvények Törölt rendezvények

Az OAH október végéig törölte az összes nemzetközi rendezvényt, amelynek otthont adott volna

2020.05.15

Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója (a járványra való tekintettel, valamint figyelembe véve a nemzetközi utazások tervezésének bizonytalanságait) úgy határozott, hogy október 31-ig nem engedélyezi a nemzetközi rendezvények, ülések megtartását a hivatalban, továbbá az OAH munkatársainak hivatalos külföldi kiküldetésére sem ad engedélyt.

Tovább olvasom »

Csernobil Csernobil

Felszámolták az összes erdőtüzet a csernobili zónában

2020.05.15

Az ukrán elnök bejelentése szerint Ukrajnában felszámolták a tűz gócpontjainak többségét, a csernobili zóna területén pedig az összes erdőtüzet eloltották.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Újra névleges teljesítményen üzemel a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

2020.05.14

Hétfőn a Paksi Atomerőműben egy meghibásodás miatt le kellett terhelni a 4. blokkot. A villamos rendszer hibáját kijavították, a blokkot névleges teljesítményre hozták. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.13

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Radioaktív sugárforrások felismerése és kezelése” című útmutató célja, hogy ajánlást nyújtson azon létesítményekben és helyszíneken dolgozó munkavállalók és vezetők számára, ahol talált radioaktív anyag észlelése nagyobb valószínűséggel fordulhat elő. Az útmutató tartalmazza a sugárforrások és a sugárforrástartók felismerésének módját, az ionizáló sugárzással és hatásaival kapcsolatos alapvető tényeket, a szükséges teendőket, amennyiben (feltételezhetően) sugárforrást találnak.

Tovább olvasom »

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.13

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Javaslat a sugárkapu-üzemeltetők részére a riasztások esetén követendő intézkedési terv készítéséhez” című útmutató célja, hogy ajánlást nyújtson azon létesítményekben és helyszíneken dolgozó munkavállalók és vezetők számára, ahol a radioaktív anyag észlelése érdekében sugárkaput üzemeltetnek. Az útmutató segédletet tartalmaz a sugárforrások felderítéséhez, illetve a riasztások esetén követendő intézkedési terv készítéséhez.

Tovább olvasom »